Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, după ce legea pentru combaterea evaziunii fiscale a fost promulgată: "România trece la o nouă etapă"

Nicolae Ciucă, după ce legea pentru combaterea evaziunii fiscale a fost promulgată: "România trece la o nouă etapă"

România trece la o nouă etapă judiciară, afirmă liderul PNL, Nicolae Ciucă, după ce legea pentru combaterea evaziunii fiscale a fost promulgată. El afirmă că "au fost destule cazuri în care executarea pedepsei nu a remediat fapta incriminată".

Nicolae Ciucă, după ce legea pentru combaterea evaziunii fiscale a fost promulgată: "România trece la o nouă etapă"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Georgiana Adam    |    10 Mai 2024   •   15:00

"Proiectul de lege al combaterii evaziunii fiscale a ajuns pe masa președintelui României pentru promulgare. După cum a constatat și CCR în motivarea avizului de constituționalitate, România trece la o nouă etapă judiciară în aceste spețe. Au fost destule cazuri în care executarea pedepsei nu a remediat fapta incriminată. Recuperarea prejudiciului de până la un milion de euro + o majorare de 15% + dobânzi/penalități are un potențial mult mai mare de remediere a situației", scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

El apreciază că prin acest proiect de lege se întărește capacitatea statului de a combate evaziunea fiscală.

"Din alte prevederi, reamintesc doar că nereținerea impozitelor și/sau a contribuțiilor se va pedepsi cu până la 5 ani închisoare, iar pentru sustragerea de la îndeplinirea obligațiilor fiscale se va primi o pedeapsă de până la 10 ani închisoare", încheie Ciucă.

Proiectul de lege al combaterii evaziunii fiscale a fost promulgat de președintele României. După cum a constatat și CCR...

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Vineri, 10 mai 2024

Material susţinut de PNL

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă evaziune fiscala
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close