Antena 3 CNN Politică Nicuşor Constantinescu: ANI, poliţia politică a lui Traian Băsescu, face un abuz

Nicuşor Constantinescu: ANI, poliţia politică a lui Traian Băsescu, face un abuz

Nicuşor Constantinescu: ANI, poliţia politică a lui Traian Băsescu, face un abuz
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    24 Apr 2013   •   17:06

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat, în direct, la Antena 3, că nu se află în stare de incompatibilitate şi că reprezentanţii ANI fac un "abuz în serviciu".

"ANI este poliţia politică a lui Traian Băsescu şi continuă să facă ce a făcut şi până acum, adică presiuni şi abuzuri în serviciu împotriva oponenţilor politici de la PSD, şi de la PNL şi de la PC", a declarat Nicuşor Constantinescu.

"Legea 215 spune că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa sau al altui judeţ reprezinţă judeţul în relaţiile cu terţii. Aşa scrie în lege. Tot în lege scrie că eşti incompatibil dacă e vorba de o companie privată, dacă e vorba de o companie de interes local, ori această companie(SC RAJA Constanţa-n.r.) reprezintă Consiliul Judeţean şi toate primăriile din judeţul Constanţa. Cine este reprezentantul oamenilor? Al primăriilor de comune, de oraşe, dacă nu primaru?", a susţinut Constantinescu.

Constantinescu Nicuşor susţine că nu a fost informat că se află în stare de incompatibilitate.

"Nu am fost anunţat de aceste acuzaţii. Am aflat din presă(...). Este un nou abuz politic al lui Traian Băsescu. Nu poţi să fii incompatibil cu o companie care este de stat, este a primăriilor, este a consiliilor judeţene", a mai spus preşedintele CJ Constanţa, miercuri, la Antena 3.

Preşedintele CJ Constanţa, social-democratul Nicuşor Constantinescu, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 - 23 martie 2009, întrucât a fost simultan şi reprezentant al judeţului în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC RAJA Constanţa.
   
"În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că Nicuşor Constantinescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20.06.2008 - 23.03.2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa cât şi calitatea de reprezentant al judeţului Constanţa în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. RAJA S.A. Constanţa, încălcând astfel, dispoziţiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare", precizează Agenţia Naţională de Integritate într-un comunicat.
   
Nicuşor Constantinescu exercită, în prezent, al treilea mandat consecutiv de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Citeşte şi:
 
Greii din politică, cercetaţi de ANI: Stolojan - fals în declaraţii, Iohannis - incompatibilitate, Vanghelie - nereguli la avere

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close