Antena 3 CNN Actualitate Greii din politică, cercetaţi de ANI: Stolojan - fals în declaraţii, Iohannis - incompatibilitate, Vanghelie - nereguli la avere

Greii din politică, cercetaţi de ANI: Stolojan - fals în declaraţii, Iohannis - incompatibilitate, Vanghelie - nereguli la avere

Greii din politică, cercetaţi de ANI: Stolojan - fals în declaraţii, Iohannis - incompatibilitate, Vanghelie - nereguli la avere
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    24 Apr 2013   •   16:08

ANI îi acuză pe Theodor Stolojan de fals în declaraţii, pe Marian Vanghelie pentru diferenţe între venituri şi avere, pe Klaus Iohannis, Aristotel Căncescu şi pe Nicuşor Constantinescu de incompatibilitate, iar pe Florin Popescu de conflict de interese.

Europarlamentarul Theodor Stolojan, membru PDL, este acuzat de ANI de fals în declaraţii pentru că nu şi-a trecut în declaraţiile de avere şi de interese completate la data de 25 mai 2012 acţiunile la Transgaz Mediaş, în cazul său fiind sesizat Parchetul ICCJ.

Stolojan răspunde acuzaţiilor lansate de ANI: Declaraţia de avere viza situaţia când nu cumpărasem acţiuni
   
ANI a constatat o diferenţă de peste 180.000 de euro între veniturile realizate de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie şi averea dobândită de acesta, astfel încât a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, pentru a începe un control în acest caz.

Vanghelie, după decizia ANI: Îl dau în judecată pe Georgescu. De unde să fie bani în plus?
   
Primarul Sibiului Klaus Iohannis (PNL) se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu şi SC Pieţe SA, ceea ce contravine prevederilor legale, a constatat Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Iohannis consideră "nefondate" acuzaţiile ANI şi a formulat un răspuns către instituţie
   
Preşedintele CJ Constanţa, social-democratul Nicuşor Constantinescu, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 - 23 martie 2009, întrucât a fost simultan şi reprezentant al judeţului în Adunarea Generală a Acţionarilor SC RAJA Constanţa.

Nicuşor Constantinescu: ANI, poliţia politică a lui Traian Băsescu, face un abuz
   
Preşedintele CJ Braşov Aristotel Căncescu (PNL) se află în stare de incompatibilitate din  29 mai 2009, deţinând simultan şi şefia Consiliului Judeţean şi calitatea de acţionar la SC Apă Canal Sibiu, conform Agenţiei Naţionale de Integritate.
   
Deputatul PDL Florin Popescu s-a aflat în conflict de interese în perioada în care a exercitat funcţia de şef al CJ Dâmboviţa, întrucât a semnat contracte şi acte adiţionale între Consiliul Judeţean şi firma Procor SA, la care a fost asociat, ANI sesizând Parchetul Curţii de Apel Ploieşti.

Florin Popescu, după acuzaţia de conflict de interese: Voi merge în instanţă să-mi caut dreptatea, dar fără a ataca ANI

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close