Antena 3 CNN Politică Nicuşor Dan a semnat ordinul de demolare pentru Cathedral Plaza: "Cheltuielile vor fi suportate iniţial de municipalitate"

Nicuşor Dan a semnat ordinul de demolare pentru Cathedral Plaza: "Cheltuielile vor fi suportate iniţial de municipalitate"

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a anunţat, astăzi, într-o postare pe Facebook, că a semnat ordinul de demolare pentru Cathedral Plaza.

Nicuşor Dan a semnat ordinul de demolare pentru Cathedral Plaza: "Cheltuielile vor fi suportate iniţial de municipalitate"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre | Bucureştiul meu drag
de Alin Tarnovschi    |    20 Iul 2022   •   12:03

Cathedral Plaza este un complex de 19 etaje de birouri din centrul Bucureştiului, situat la intersecţia străzilor General Berthelot şi Luterană, în Sectorul 1.

Clădirea este a cincea cea mai înaltă clădire din Bucureşti, cu o înălţime de 75 de metri.

"Am semnat azi dimineață dispoziția de demolare pentru Cathedral Plaza, clădirea construită ilegal în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot.

Încă din ianuarie 2013, Primăria Capitalei a fost obligată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, să demoleze clădirea. Această obligație a fost însă ignorată de foștii primari Sorin Oprescu și Gabriela Firea.

Precizez că mai sunt de parcurs câțiva pași administrativi până la începerea efectivă a lucrărilor de demolare, așa că voi reveni cu informații la momentul potrivit. Cheltuielile cu demolarea vor fi suportate inițial de municipalitate, iar finalmente vor fi recuperate de la proprietarul clădirii.

Scopul nostru este ca terenul pe care se află acum Cathedral Plaza să fie integrat armonios în peisajul urbanistic al Bucureștiului, iar pentru asta avem toată deschiderea de a colabora atât cu proprietarul, cât și cu Primăria Sectorului 1", a scris Nicuşor Dan în postarea de pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan Cathedral Plaza București
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close