Antena 3 CNN Politică Ponta: Raed Arafat va avea loc mereu într-un viitor guvern USL

Ponta: Raed Arafat va avea loc mereu într-un viitor guvern USL

Ponta: Raed Arafat va avea loc mereu într-un viitor guvern USL
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    10 Ian 2012   •   13:23

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că în războiul dintre Traian Băsescu şi Raed Arafat în ceea ce priveşte reforma sănătăţii îi acordă încredere acestuia din urmă şi spune că medicul ar avea loc întotdeauna într-un guvern USL.

"Atunci când vine vorba de gestionarea unor sisteme importante, precum cel de sănătate publică, este mai importantă poziţia unor profesionişti cu experienţă din sistem decât părerea unor politicieni. În cazul reformei din sănătate, considerăm că nu asistăm la ciocnirea a două viziuni strategice, ci la o dispută între unul dintre puţinele sisteme de succes, SMURD-ul gestionat de domnul Arafat, şi o seamă de interese dubioase şi controversate, susţinute de preşedintele Băsescu", a declarat Ponta, potrivit Mediafax.

În plus, şeful PSD a ţinut să precizeze că eventualul guvern al USL va promova cât mai mulţi specialişti de calibrul lui Arafat.

"Domnul Raed Arafat, precum şi alţi profesionişti de calibrul domniei sale, ar avea întotdeauna un loc într-un viitor guvern al USL, pentru că noi considerăm că principalul criteriu care trebuie să stea la baza unei guvernări corecte este competenţa", a adăugat Ponta.

El a precizat că USL respinge "abordarea absolut iresponsabilă" a Guvernului şi a preşedintelui Băsescu în problema noii legi a Sănătăţii, asupra căreia şi FMI a făcut observaţia că nu asigură mecanisme de control a cheltuirii banilor şi nu inlcude sancţiuni pentru managerii de spitale care depăşesc bugetele.

"Actuala putere propune schimbarea din temelii a sistemului de sănătate, pregătind privatizarea în masă a serviciilor medicale, fapt care ar avea drept consecinţă reducerea drastică a accesului la asistenţă medicală pentru milioane de români. Puterea pregăteşte tranzacţionarea pe bani a sănătăţii românilor, transformând aproape întreg sistemul într-o sursă de bani pentru investitorii privaţi", a arătat Victor Ponta.

Marţi, Raed Arafat a anunţat că demisionează din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Decizia de a demisiona vine în urma disputelor lui Raed Arafat cu preşedintele Traian Băsescu şi cu oficiali din Ministerul Sănătăţii pe tema Legii reformei în sănătate.

Citeşte şi Sistemul medical de urgenţă ar putea fi distrus prin noua lege a sănătăţii, susţine Raed Arafat.


×
Subiecte în articol: Victor Ponta Raed Arafat legea sanatatii
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close