Antena 3 CNN Politică Ponta, săpunit de Geoană să nu mai cânte cum vrea Băsescu: Ieşiţi din logica lui şi veniţi cu propriile teme!

Ponta, săpunit de Geoană să nu mai cânte cum vrea Băsescu: Ieşiţi din logica lui şi veniţi cu propriile teme!

Ponta, săpunit de Geoană să nu mai cânte cum vrea Băsescu: Ieşiţi din logica lui şi veniţi cu propriile teme!
Sursa foto: Victor Ponta, Mircea Geoanã
26 Apr 2010   •   16:49

Social-democraţii din Birorului Permanent Naţional au asistat luni la o izbucnire critică a fostului lider de partid, Mircea Geoană la adresa celui care a preluat cârma PSD, Victor Ponta, iritat că acesta nu dorea să procedeze la fel ca omologul liberal Crin Antonescu în cazul consultărilor la Cotroceni pe tema legii ANI. Preşedintele Senatului i-a reproşat lui Ponta lipsa promovării unor teme de intreres public şi faptul că se lasă antrenat în ?logica? preşedintelui Traian Băsescu dând curs ?temelor artificiale? propuse de acesta, susţin surse social-democrate prezente la întâlnire.
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, le-a solicitat, luni, în BPN, liderului PSD, Victor Ponta, şi secretarului general, Liviu Dragnea să nu participe la consultările de luni după-amiază de la Cotroceni la care au fost invitaţi de şeful statului, el atrăgând atenţia asupra pericolului de a răspunde "temelor artificiale" create de şeful statului privind ANI sau revizuirea Constituţiei.

Potrivit surselor citate, Geoană a solicitat celor prezenţi să "iasă din logica" lui Traian Băsescu şi să nu mai reacţioneze exact cum se aşteaptă preşedintele. Fostul lider de partid şi-a îndemnat colegii să contracareze confiscarea agendei publice de către Băsescu cu propriile teme de interes public legate de pensii şi salarii, care, în opinai sa, ar pune în dificultate Cotroceniul şi Palatul Victoria.

Se pare că Ponta şi-a însuţit ceva din recomndările critice ale predecesorului său, el anunţând, după şedinţa BPN, că va cere preşedintelui Traian Băsescu să pună pe masa discuţiilor de astăzi de la Cotroceni şi problema statutului funcţionarului public strâns legată de numirile în direcţiile deconcentrate. În acest domeniu, Guvernul Boc se confruntă cu un al treilea eşec în nici un an, după ce Curtea Constituţională a respins legalitatea unui al treilea proiect de lege elaborat special pentru facilita accesul reprezentaţilor puterii în funcţiile de conducere existente în aceste structuri.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close