Antena 3 CNN Politică Premierul Nicolae Ciucă îl aşteaptă pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, să se întoarcă în ţară: "Declaraţiile lui nu reprezintă poziţia Guvernului"

Premierul Nicolae Ciucă îl aşteaptă pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, să se întoarcă în ţară: "Declaraţiile lui nu reprezintă poziţia Guvernului"

Nicolae Ciucă îl aşteaptă pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, să vină în ţară pentru a avea o discuţie cu el despre declaraţiile despre Ucraina.

Premierul Nicolae Ciucă îl aşteaptă pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, să se întoarcă în ţară: "Declaraţiile lui nu reprezintă poziţia Guvernului"
Sursa foto: Profimedia Images | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Xenia Croitoru    |    13 Oct 2022   •   12:48

Premierul spune că ceea ce a spus Dîncu nu reprezintă opinia guvernului legat de acest aspect. Ministrul Apărării se află pe lista neagră a remanierilor, după ce a declarat că Ucraina trebuie să negocieze pacea cu Rusia.

Inclusiv preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a admis că Dîncu a greşit şi pare dispus să îl sacrifice după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis ministrului să citească mai des ziarele.

Vasile Dîncu are toate şansele, în acest moment, să părăsească ministerul Apărării, mai ales după declaraţiile controversate pe care le-a făcut în ultima perioadă. Zilele trecute, ministrul spunea că NATO ar trebui să negocieze pacea dintre Ucraina şi Rusia. O reacţie care a stârnit scandal atât în spaţiul public, cât şi în cadrul coaliţiei de guvernare.

Unele surse politice spun că inclusiv preşedintele Klaus Iohannis i-ar fi cerut premierului, într-o discuţie, să poarte o discuţie în coaliţie pe marginea demiterii lui Vasile Dîncu din fruntea Ministerului Apărării.

O decizie ar putea fi luată în următoarele zile când ar urma să aibă loc o şedinţă a coaliţiei în care să fie discutat acest subiect.

Mihai Gâdea, replică pentru ministrul Vasile Dîncu: "Familiile victimelor tragediei aviatice din martie au aflat de la TV şi le-aţi minţit, domnule ministru"

Chiar premierul Nicolae Ciucă a declarat că îl aşteaptă în ţară pe Vasile Dîncu. Acesta se află într-o deplasare externă şi este aşteptat acum în ţară pentru a avea o discuţie cu Ciucă.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close