Antena 3 CNN Politică Presa maghiară: Viktor Orban a depăşit mai multe linii roşii la Tuşnad

Presa maghiară: Viktor Orban a depăşit mai multe linii roşii la Tuşnad

Premierul maghiar Viktor Orban este acuzat de revizionism, iar presa vorbeşte despre faptul că acesta a trecut o linie roşie, pentru că a pus la îndoială suveranitatea României. Liderul de la Budapesta a susţinut că Transilvania şi Ţinutul Secuiesc nu suntz teritorii româneşti şi a lansat ironii la adresa Guvernului român.

Presa maghiară: Viktor Orban a depăşit mai multe linii roşii la Tuşnad
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iul 2023   •   14:25

Ziarul maghiar de opoziție Nepszava a publicat o critică dură la adresa premierului Victor Orban, după ce acesta a exprimat opinii revizioniste în discursul de sâmbătă de la Băile Tușnad. 

“Un șef de stat responsabil nu face declarații care să pună la îndoială suveranitatea unei alte țări în nicio circumstanță, dar mai ales în plin război de rescriere a granițelor”, arată Nepszava, care mai scrie că “linia roșie a fost în cele din urmă depășită atunci când premierul a făcut afirmații șocante privind Transilvania și Ținutul Secuiesc”. 

Singurele arme rămase de care dispune acum Orban sunt cinismul și ironia, susțin jurnaliștii maghiari, care îl acuză pe liderul de la Budapesta că în intervenția sa din România, nu a venit cu nicio idee sau mesaj nou și nici nu a anunțat un program, așa cum face de ani de zile. 

Atât de plată a fost, încât de data aceasta nici măcar nu a ajuns în pragul presei mondiale, unele agenții de știri relatând că în discursul său din România, a atacat din nou Uniunea Europeană și a făcut referiri ironice la adresa autorităților române, dar nu a provocat reacții sau analize deosebite. 

Atacul la adresa UE și cuvintele denigratoare ale premierului ungar sunt acum atât de obișnuite, încât nimeni în Europa și nimeni la Washington nu este deranjat de faptul că liderul izolat al unei țări europene de 10 milioane de locuitori, care nu reprezintă un factor geopolitic, consideră că America este în declin și că adevărata putere numărul unu a lumii este acum China, remarcă presa maghiară. 

Izolarea europeană a lui Victor Orban nu va face decât să crească după aceasta, iar problema este că victimele nu vor fi premierul și cei câțiva privilegiați ai regimului său, ci Ungaria în ansamblul ei și, nu în ultimul rând maghiarii din România, au concluzionat jurnaliștii de la Budapesta. 

×
Subiecte în articol: Viktor Orban
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close