Antena 3 CNN Politică Președintele Klaus Iohannis, prima reacție în cazul Vasile Blaga: PNL este în criză

Președintele Klaus Iohannis, prima reacție în cazul Vasile Blaga: PNL este în criză

Președintele Klaus Iohannis, prima reacție în cazul Vasile Blaga: PNL este în criză
29 Sep 2016   •   10:11

Președintele Klaus Iohannis a comentat, joi, criza politică din PNL, după demisia copreședintelui Vasile Blaga, ca urmare a începerii urmăririi penale pe numele său, într-un dosar de corupție.

”PNL trebuie să găsească o soluție care să transforme această criză într-o oportunitate și să se miște suficient de repede. Nu doar pentru a trece criza, ci și pentru a ieși întăriți din această criză. PNL va trebui să găsească o soluţie rapidă şi bună pentru a avea o persoană care conduce campania electorală. Este o campanie complicată cea pentru parlamentare. (...) Răspunsurile la toate întrebările trebuie să le găsească PNL şi sunt convins că se vor găsi într-un for de conducere foarte repede şi vor căuta soluţii", a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a amintit că a lucrat alături de Vasile Blaga la unificarea PNL-PDL, arătând că liberalul a fost un personaj cheie chiar și în campania sa electorală.

”Situația este complicată pentru PNL”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a afirmat că a fost informat de Vasile Blaga cu câteva ore înainte de audierea de la DNA Ploiești.

”Nu am vorbit cu Vasile Blaga. Am vorbit la telefon înainte să meargă la DNA Ploiești. M-a sunat și mi-a spus că va merge acolo”, a spus Klaus Iohannis.

De asemenea, Iohannis a afirmat că, după alegerile parlamentare nu va nominaliza persoane independente politic pentru funcția de premier, arătând că Dacian Cioloș ar trebui să-și exprime clar opțiunile politice.

Copreședintele PNL Vasile Blaga, pus miercuri sub control judiciar, este acuzat că a primit 700.000 euro, bani pentru partid, atunci când era secretar genaral al formațiunii, potrivit unui comunicat al DNA.

Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 - 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum şi de la Ştefan Gheorghe a sumei de 500.000 euro, despre a căror provenienţă avea cunoştinţă.

În același dosar cu el, este implicat și fostul primar de la Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, zis Pinalti. Cei doi sunt urmăriți penal, alături de reprezentantul unei societăți comerciale.

×
Subiecte în articol: vasile blaga Klaus Iohannis
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close