Antena 3 CNN Politică PSD: Democrat-liberalii caută să direcţioneze reursele către propriii primari

PSD: Democrat-liberalii caută să direcţioneze reursele către propriii primari

PSD: Democrat-liberalii caută să direcţioneze reursele către propriii primari
Sursa foto: Foto: INTACT Images
09 Oct 2011   •   13:46
Partidul Social Democrat denunţă, într-un comunicat transmis presei, dorinţa PDL şi a Guvernului de a impozita pensiile. Social-democraţii susţin că democrat-liberalii caută să direcţioneze resursele către propriii primari, iar banii urmează să fie folosiţi în campania electorală.

„Partidul Social Democrat constată cinismul incredibil al Partidului Democrat Liberal şi al primului-ministru Emil Boc, care declară într-o şedinţă de partid că „pensionarii nu au fost afectaţi direct cum au fost afectaţi bugetarii” de măsurile de austeritate ale Guvernului şi că, totodată, singura mare prioritate a miniştrilor PDL este să fie în contact cu primarii democrat-liberali pentru a le rezolva acestora problemele în limitele resurselor existente”. Adică, în limita resurselor publice. Acest ajutor ar urma să le servească primarilor portocalii în campania electorală”, se arată în comunicatul social-democraţilor.

PSD aminteşte că măsurile de austeritate iniţiate până la acest moment de Guvern au afectat direct pensionarii, prin: „neacordarea, vreme de doi ani, a niciunei indexări a pensiilor, deşi din luna octombrie 2009 şi până în prezent, indicele preţurilor de consum a crescut cu aproximativ 12 puncte procentuale; majorarea TVA, măsură care a amplificat procesul inflaţionist; introducerea obligativităţii plăţii contribuţiei individuale de sănătate – 5,5% din pensie, pentru toţi pensionarii cu pensii mai mari de 740 de lei; tăierea subvenţiilor la încălzire”.

Social democraţii susţin că afirmaţiile lui Emil Boc de la reuniunea liderilor PDL de la Timişoara ar trebui să convingă că democrat-liberalii nu au altă prioritate decât câştigarea alegerilor prin orice mijloace.



×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close