Antena 3 CNN Politică PSD: "Nicușor Dan îi minte de două ori pe bucureșteni în chestiunea datoriilor PMB"

PSD: "Nicușor Dan îi minte de două ori pe bucureșteni în chestiunea datoriilor PMB"

PSD a transmis un comunicat de presă prin care i-a solicitat lui Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, "să înceteze să-i mai mintă pe bucureşteni", cu privire la datoriile Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

PSD: "Nicușor Dan îi minte de două ori pe bucureșteni în chestiunea datoriilor PMB"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    10 Mai 2024   •   13:01

"După ce a fost prins cu minciuna că a rezolvat problema datoriilor primăriei, Nicușor Dan continuă să mintă susținând că nu s-a referit niciodată la datoriile PMB, ci la „situația financiară” găsită la preluarea mandatului.

Există numeroase declarații în care primarul general își justifica lipsa de performanță administrativă prin acuzația că a găsit la primărie datorii de miliarde de lei. Bilanțurile publicate pe site-ul PMB arată contrariul: în mandatul lui Nicușor Dan, datoriile au crescut cu o jumătate de miliard de lei, de la 6,8 în 2020, la 7,3 miliarde de lei în 2023.

În fața acestei evidențe de necontestat, primarul general, a schimbat retorica de campanie de la atacul privind „datoriile” la „situația financiară dezastruoasă”. Bucureștii își amintesc, cu siguranță, numeroasele declarații în care Nicușor Dan se lăuda că a rezolvat problema datoriilor Capitalei. Mai mult decât atât, agenția internațională de rating Fitch, îl contrazice pe Nicușor Dan. Ratingul acordat Primăriei Capitalei în mandatul Gabrielei Firea este același ca cel din mandatul lui Nicușor Dan, respectiv BBB-.

Toate aceste atacuri din categoria „grelei moșteniri” nu au fost decât o scuză a lui Nicușor Dan pentru lipsa totală de activitate din primii doi ani de mandat.

Mai grav decât aceste minciuni ale lui Nicușor Dan este faptul că bucureștenii nu văd și nu sunt informați pe ce s-au dus banii împrumutați de actualul primar general!

Realitatea vorbește de la sine: după mandatul primarului general Gabriela Firea, bucureștenii pot vedea cu ochiul liber Pasajul de la Piața Sudului, pasajul Nicolae Grigorescu, Pasajul Doamna Ghica (70% realizat de G. Firea), Podul Ciurel, supralărgirea Fabrica de Glucoză, clădirile noi de la Spitalul de copii „V. Gomoiu” sau de la Spitalul „Foișor”, parcarea Park&Ride Pantelimon, cele peste 800 de mijloace de transport în comun achiziționate, cele 10 clădiri cu risc seismic consolidate, altele 100 puse în siguranță și altele 20 aproape finalizate etc. După mandatul lui Nicușor Dan nu există niciun proiect major pe care să-l fi început în Capitală și care să justifice creșterea datoriei Primăriei Capitalei. Iar asta în condițiile în care Nicușor Dan a primit până la 7 mld. lei anual de la Guvern, față de doar 3 mld. lei/an în mandatul Gabrielei Firea", se arată într-un comunicat de presă al PSD.

×
Subiecte în articol: PSD Nicușor Dan București
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close