Antena 3 CNN Politică PSD şi PNL au validat componenţa Guvernului propus de Ponta. Miniştrii nominalizaţi încep discuţiile cu FMI

PSD şi PNL au validat componenţa Guvernului propus de Ponta. Miniştrii nominalizaţi încep discuţiile cu FMI

PSD şi PNL au validat componenţa Guvernului propus de Ponta. Miniştrii nominalizaţi încep discuţiile cu FMI
Sursa foto: foto: Mediafax
02 Mai 2012   •   12:25

BPN al PSD a validat miercuri lista ministrilor propusa de premierul desemnat Victor Ponta, urmand ca aceasta sa fie validata si de forurile de conducere ale  PC, dupa care sa ministrii desemnati sa fie audiati de comisiile parlamentare si votati de plenul reunit al Parlamentului.

De asemenea, preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, miercuri, că formula guvernamentală, respectiv miniştrii propuşi de PNL în Guvernul condus de Victor Ponta a fost votată cu unanimitate de voturi, 58 la număr, în Biroul Politic Central şi Consiliul Naţional Executiv.

Antonescu a anunţat că miniştrii PNL şi formula guvernamentală au fost susţinute integral de forurile de conducere ale PNL, prin vot secret, cu 58 de voturi "pentru" din 58.

Potrivit liderului PNL, acest fapt este îmbucurător şi arată că miniştrii PNL şi Guvernul pornesc având maximă susţinere din partea PNL.

Miniştrii nominalizaţi vor începe deja discuţiile cu FMI.

Miercuri după-amiază urmează ca Victor Ponta să poarte negocieri cu grupurile parlamentare ale minorităţilor şi UNPR cu privire la sprijinul parlamentar necesar pentru investirea guvernului.

USL deţine momentan 229 de parlamentari, cu doi mai puţini decât necesarul cerut de Constituţie.

Negocierile nu vor fi purtate şi cu PDL, deoarece liderii democrat liberali au declarat că votul lor este împortiva Guvernului Ponta.

UDMR a precizat de asemenea că rămâne în Opoziţie.


×
Subiecte în articol: BPN PSD validare
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close