Antena 3 CNN Politică Punctul de Întâlnire. Războiul Iohannis - Ponta poate afecta economia

Punctul de Întâlnire. Războiul Iohannis - Ponta poate afecta economia

Punctul de Întâlnire. Războiul Iohannis - Ponta poate afecta economia
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Iul 2015   •   19:45

Situaţia din PSD riscă să dinamiteze tot mediul politic din România şi lucrurile nu par să se liniştească prea curând. Subiectul a fost dezbătut în ediţia de duminică a emisiunii "Punctul de Întâlnire", realizată de Radu Tudor, la Antena 3. 

 
Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a explicat că o adevărată oporunitate pentru România, cum este noul cod fiscal, poate deveni o situaţie periculoasă pentru toată ţara. 
 
"Eu cred că, din păcate, o oportunitate s-ar putea transforma într-o situaţie periculoasă pentru noi. Faptul că acest Cod Fiscal, la care am lucrat toţi luni de zile şi care a fost discutat cu mediul de afaceri într-o reprezentare foarte largă, s-a tras concluzia că acest cod fiscal poate face din România o ţară extrem de atractivă pentru ţările străine. În acest context politic, economic, chiar militar. Ceea ce înseamnă dezvoltare durabilă pentru România, un trai mai bun pentru fiecare cetăţean."
 
"Acum, respingerea acestui cod este un semnal foarte rău. Se creează părerea că în România există o instabilitate politică, care poate duce la una economică. Ceea ce va fi foart rău. De trei ani de zile, cu o guvernare bună, cu rezultate concrete, simţite, să fim în situaţia în care în loc să păstrăm acest parcurs, trebuie să începem să dăm explicaţii de ce se respinge codul."
 
De asemenea, Dragnea şi-a exprimat speranţa că analiştii de pe lângă preşedintele Klaus Iohannis au greşit analiza referitoare la cod fiscal.
 
"Eu sper că cei care au făcut analiza au făcut-o greşit. Nu se poate compara România cu Grecia. Noul cod poate aduce o creştere în România şi o dezvoltare a afacerilor. Nu am vorbit cu vreun S.R.L. mic pe tema asta. Eu sper ca Iohannis să nu sacrifice economia ţării pentru interese politice. Ale sale sau ale PNL-ului. Noi nu credeam că preşedintele Iohannis va respinge codul fiscal. Recunosc, sunt surprins, nu mă aşteptam să se întâmple asta."
 

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close