Antena 3 CNN Politică Q&A: Un deputat acuză că a fost "pedepsit" pentru căderea Guvernului MRU. "Am fost condamnat de MCV"

Q&A: Un deputat acuză că a fost "pedepsit" pentru căderea Guvernului MRU. "Am fost condamnat de MCV"

Q&A: Un deputat acuză că a fost "pedepsit" pentru căderea Guvernului MRU. "Am fost condamnat de MCV"
25 Apr 2015   •   21:25

Deputatul Niculae Mircovici, condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare după ce şi-a angajat soţia la biroul său parlamentar, a vorbit la "Q&A" despre motivul pentru care el consideră că a fost "pedepsit" pentru că a contribuit la căderea Guvernului Ungureanu.

Mircovici a explicat la Antena 3 că soţia sa a lucrat în armată şi, în urma restructurărilor din 2009, postul acesteia a fost desfiinţat şi ea a intrat în şomaj.

Pentru că mai avea un an de zile până la pensie, femeia a fost angajată la cabinetul său parlamentar, după ce deputatul a aflat că nu ar exista niciun impediment.

Deputatul Niculae Mircovici a afirmat că, deşi nu a avut intenţia de a-şi angaja soţia la biroul parlamentar, funcţionarii de la Camera Deputaţilor i-au dat asigurări că nu ar fi nici o problemă.

Ulterior, după contribuţia sa la căderea Guvernului Ungureanu, în calitate de deputat din partea Uniunii Bulgare din Banat, Agenţia Naţională de Integritate a solicitat Parchetului Instanţei Supreme să îl cerceteze pe Niculae Mircovici pentru conflict de interese.

"Eu nu am fost condamnat de Instanţa Supremă. Am fost condamnat de MCV"




×
Subiecte în articol: Q&A cu Alessandra Stoicescu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close