Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan, ministrul Culturii, anunță lansarea unui apel pentru restaurarea caselor memoriale

Raluca Turcan, ministrul Culturii, anunță lansarea unui apel pentru restaurarea caselor memoriale

Ministrul Culturii Raluca Turcan a anunțat, astăzi, lansarea unui apel care prevede restaurarea, conservarea și punerea în valoare a caselor memoriale.

Raluca Turcan, ministrul Culturii, anunță lansarea unui apel pentru restaurarea caselor memoriale
Sursa foto: Facebook | Raluca Turcan
de Georgiana Adam    |    23 Apr 2024   •   10:51

"E o bucurie să anunț că, într-un timp foarte scurt, am reușit o mare realizare: lansarea unui apel de amploare pentru restaurarea, conservarea și punerea în valoare a caselor memoriale. Apelul marchează o nouă etapă în conservarea și promovarea patrimoniului cultural românesc, subliniază importanța vitală a acestor emblematice simboluri ale patrimoniului, consolidând astfel angajamentul față de păstrarea moștenirii culturale pentru generațiile viitoare", a transmis, pe Facebook, ministrul Culturii.

Vor fi acordate finanţări nerambursabile în cadrul prezentei sesiuni pentru proiectarea – elaborarea documentației tehnico-economice pentru intervenții asupra caselor memoriale (3.000.000 lei), pentru punerea în valoare – interpretare și prezentare – a caselor memoriale (2.000.000 lei) și pentru restaurarea caselor memoriale (75.000.000 lei). De asemenea, suma alocată pentru soluţionarea contestaţiilor este de 7.950.000 lei.

"Prin acest demers Ministerul Culturii reafirmă sprijinul acordat conservării și restaurării patrimoniului cultural, prin protejarea caselor memoriale, mărturii vii ale trecutului nostru, în care personalități remarcabile au trăit și au lăsat amprenta gândirii și creativității lor", susține Raluca Turcan.

E o bucurie să anunț că, într-un timp foarte scurt, am reușit o mare realizare: ⚜️lansarea unui apel de amploare pentru...

Publicată de Raluca Turcan pe Luni, 22 aprilie 2024

Material susţinut de PNL

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan PNL ministerul Culturii
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close