Antena 3 CNN Politică Răsturnare de situație în ALDE. Daniel Constantin și-a retras oamenii din ședință. ”Partidul se rupe”

Răsturnare de situație în ALDE. Daniel Constantin și-a retras oamenii din ședință. ”Partidul se rupe”

Răsturnare de situație în ALDE. Daniel Constantin și-a retras oamenii din ședință. ”Partidul se rupe”
Sursa foto: Foto: ALDE.ro
19 Mar 2017   •   14:04

UPDATE: Delegaţia Permanentă Naţională a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) s-a reunit duminică, la Palatul Parlamentului, principala temă ar trebui să fie dezbătută fiind data congresului extraordinar pentru alegerea preşedintele unic al formaţiunii politice. 

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a părăsit lucrările Delegaţiei Permanente, însoţit de un grup de membri ai partidului, şi denunţă reuniunea ca fiind nestatutară. 

Daniel Constantin spune că nu își dorește decât respectarea statului partidului și că un congres organizat luna viitoare ar fi nestatutar și că, ”nu este vorba despre funcții”.

Mai mult, organizarea congresului a fost atacată în instanță de către cei care se opun.

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat la Antena 3 că gestul lui Daniel Constantin este un semnal clar că ALDE se rupe.

”Noi îi susținem în continuare și suntem un partener loial lui Călin Popescu-Tăriceanu. Ce se întâmplă ne surprinde” a spus Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD.

Știrea inițială

ALDE se pregătește de congres. Cel mai probabil acesta va avea loc undeva luna viitoare.

Surse din interiorul partidului afirmă că unicul candidat la funcția de președinte va fi Călin Popescu-Tăriceanu, în timp ce Daniel Constantin va primi o funcție din planul doi.

Daniel Constantin, copreședinte al ALDE acum, nu s-ar mai bucura de prea mult sprijin, în condițiile în care se vorbea chiar că va încerca să rupă ALDE în două.

Disputele din ALDE au fost generate de faptul că Tăriceanu ar dori organizarea rapidă a unui Congres, în timp ce Daniel Constantin ar fi dorit ca abia la sfârşitul verii sau în toamnă să fie organizat Congresul, precedatde alegeri la nivelul organizaţiilor din teritoriu.
 

×
Subiecte în articol: ALDE Daniel Constantin sedinta Congres
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close