Antena 3 CNN Politică Scandal în Coaliție pe legea offshore. Pleșoianu, acuzații dure la adresa lui Tăriceanu

Scandal în Coaliție pe legea offshore. Pleșoianu, acuzații dure la adresa lui Tăriceanu

Scandal în Coaliție pe legea offshore. Pleșoianu, acuzații dure la adresa lui Tăriceanu
10 Oct 2018   •   15:40

Acuzații grave aduse președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceannu. Liviu Pleșoianu prezintă istoria legii petrolului ciopârțită de Guvernul Tăriceanu, în 2007, prin care s-a anulat prevederea ca statul român să primească 45% din resursele extrase de la Marea Neagră.

În 2007, statul român a rămas cu redevențele minime, după un act secretizat dat de Guvern. 

„România se alegea cu 45% din producție, adică din resursa efectivă. În 2004, a fost modificată vechea lege a petrolului, astfel încât să se introducă niște redevențe. Doar că în legea din 2004, un articol prevedea că toate acordurile în vigoare, rămân așa cum au fost încheiate, inclusiv ăla din 92, în care noi aveam 45% din producție.

În 2007, domnul Tăriceanu emite OUG 101/2007, prin care abrogă articolul la care am făcut referire și introduce un articol prin care se impune renegocierea tuturor articolelor petroliere, ceea ce se și întâmplă în 2008, când tot Guvernul Tăriceanu emite o hortărâre de Guvern la care face referire la un act adițional pentru resursele de la Marea Neagră, care e secretizat. Respectivul act anulează actul de împărțire a producției și îl acordă într-un acord de concesionare”, a spus Liviu Pleșoianu. 

 

 

×
Subiecte în articol: Liviu Plesoianu coalitie Tariceanu
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close