Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Prof. dr. Vlad Ciurea, despre cum să consumăm micii astfel încât să nu ne facă rău: ”Trebuie să facem asta!”

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre cum să consumăm micii astfel încât să nu ne facă rău: ”Trebuie să facem asta!”

Mâine este 1 Mai și, deși suntem în postul Paștelui, românii își fac proviziile de mici pentru grătar.

de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    30 Apr 2024   •   15:24

Micii reprezintă de departe alimentul preferat al românilor, în special când vine vorba despre grătarul tradițional de 1 Mai. 

Și deși suntem în postul paștelui, românii care nu mai au răbdare până în weekend, se pregătesc să sărbătorească așa cum se cuvine Ziua Muncii. 

Din păcate, acest aliment nu este cea mai fericită alegere dacă ne gândim la sănătate. 

Prezent în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, prof. dr. Vlad Ciurea a explicat care este efectul pe care consumul de mici îl are asupra organismului. 

”De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. La baza alimentelor, de la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, a afirmat renumitul neurochirurg, 

”Una este ceea ce îi place stomacului, acea bunătate a stomacului, și alta este creierul”

”Una este ceea ce îi place stomacului, acea bunătate a stomacului, și alta este creierul. Vă dau un singur exemplu. Când simțim mititeii care sfârâie pe grătar, plecăm în direcția respectivă. Ne-am dus după vizualizare, după zgomot, după miros.

”Nu am spus să nu guste de două ori pe an”

Ancestral, în genomul românesc, s-au imprimat acești mititei care ne plac tuturor. Însă creierului nu îi plac. Nu are voie creierul să acceadă la acest produs. Nu am spus să nu guste de două ori pe an, de trei ori pe an, dar să nu fie o mâncare frecventă. Pentru că această compoziție, pentru celula nervoasă, nu este de cea mai bună calitate”, a mai spus doctorul. 

”Ca să îl păcălim, mergem mai la distanță și găsim altceva care să îi placă”

”Ca să îl păcălim, mergem mai la distanță și găsim altceva care să îi placă. Trebuie să facem asta. Creierul trebuie educat, trebuie modelat, nu intoxicat. Și într-adevăr, dovadă că sunt foarte multe persoane care în ziua de astăzi mănâncă foarte curat, mănâncă vegan, alții țin post și au reușit”, a mai spus Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: mici
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close