Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Ar fi util ca UDMR să fie invitată în coaliție, pentru o majoritate mai largă

Tăriceanu: Ar fi util ca UDMR să fie invitată în coaliție, pentru o majoritate mai largă

Tăriceanu: Ar fi util ca UDMR să fie invitată în coaliție, pentru o majoritate mai largă
Sursa foto: Foto: Facebook / Calin Popescu Tariceanu
24 Aug 2016   •   17:23

Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că îşi doreşte ca după alegerile parlamentare PSD şi ALDE să facă o ofertă UDMR, astfel încât să se constituie "o majoritate mai largă".

"S-ar putea ca alături de PSD-ALDE, din punctul meu de vedere, cred că ar fi oportun să facem o ofertă UDMR. O să discutăm la vremea respectivă (n.r. după alegeri). (... ) Există, în momentul de faţă, o disponibilitate potenţială, sigur aceasta se va discuta după alegeri şi cu UDMR. Eu aş dori să facem o discuţie şi cu UDMR să facem o majoritate şi mai largă PSD-ALDE-UDMR. E punctul meu de vedere", a afirmat Tăriceanu miercuri, într-o ediție specială realizată de Sabina Iosub și Adrian Măniuțiu, la Antena 3.

“Eu cred că rezultatele de la alegerile locale și evoluția politică ulterioară vor contura după alegerile următoare o majoritate care să se bazeze pe PSD și ALDE.”

“Nu cred că e nevoie în acest moment să vorbim cu UDMR. Suntem la începutul unei curse electorale și aceste discuții se pot face preliminar dar vor fi mult mai consistente după aflarea rezultatelor.”

Tăriceanu a explicat și de ce crede că este o țintă în această ecuație.

“Cum vă imaginați că se poate face un guvern în jurul PNL, să se ajungă la ‘Guvernul meu’? Împiedicând alcătuirea unei majorități de cealaltă parte. În acest moment, avem o relație clar consolidată cu cei de la PSD și ceea ce se arată acum este o majoritate clară PSD cu ALDE.”

 

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close