Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, prima apariţie oficială, VIDEO. "România nu vrea să rămâna izolată, iar asta nu se va întâmpla sub conducerea mea"

Traian Băsescu, prima apariţie oficială, VIDEO. "România nu vrea să rămâna izolată, iar asta nu se va întâmpla sub conducerea mea"

Traian Băsescu, prima apariţie oficială, VIDEO. "România nu vrea să rămâna izolată, iar asta nu se va întâmpla sub conducerea mea"
Sursa foto: Foto: Mediafax
de O.P.    |    04 Sep 2012   •   12:12
Traian Băsescu, prima ieşire oficială de când s-a întors la Cotroceni. El a fost faţă în faţă cu ambasadorii, la Cotroceni, în marja Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

Băsescu a declarat că în perioada 3-6 iulie o majoritate parlamentară a considerat că poate face ţăndări statul de drept prin destituiri, revocări, emiteri abuzive de ordonanţe de urgenţă.

Vezi şi: Băsescu: Aliaţii şi prietenii noştri nu au motive să ne respingă intrarea în Schengen

PRINCIPALELE DECLARATII



Referindu-se la Republica Moldova, Băsescu a spus că România se limitează la integrarea Republicii Moldova în UE, cerându-le diplomaţilor români să nu meargă pe ideea aderării Chişinăului la NATO, indiferent de ce politician român susţine asta, deoarece acest lucru ar fi contrar Constituţiei Moldovei.

Pe de altă parte, Băsescu a reluat ideea Statelor Unite ale Europei, declarând că "Europa nu are şanse de supravieţuire dacă procesul de integrare nu se accelerează. Avem nevoie de integrare fiscală, economică, politică, aşadar putem vorbi mai repede de aderarea la zona euro".

"Această clasă politică trebuie să dovedească că vrea să meargă alături de aliaţii lor. Spre est avem toată amiciţia, dar drumul nostru este sper Vest, spre Occident. Dacă clasa politică nu vrea, UE o va abandona. Nimeni nu poate să-i tracteze pe banii lor pe cei care nu vor", a mai spus Băsescu.

"Nu ştiu cum îşi poate imagina cineva o Românie izolată", a adăugat şeful statului, apreciind că mai avem "de educat clasa politică şi de ce nu populaţia că avem instituţii care nu pot fi atinse de clasa politică".




×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close