Antena 3 CNN Politică Vasile Blaga: Trebuie să ne încolonăm în spatele interesului naţional indiferent de opţiunile politice

Vasile Blaga: Trebuie să ne încolonăm în spatele interesului naţional indiferent de opţiunile politice

Vasile Blaga: Trebuie să ne încolonăm în spatele interesului naţional indiferent de opţiunile politice
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Dec 2013   •   16:45
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminică, la Alba Iulia, că de Ziua Naţională trebuie "să ne încolonăm în spatele interesului naţional indiferent de opţiunile politice" şi "să fim toţi împreună", conform Mediafax.
Vasile Blaga a afirmat că 1 Decembrie este un moment "luminos din istoria noastră şi cea mai frumoasă zi din istoria românilor".
"Este un moment luminos din istoria noastră, cea mai frumoasă zi din istoria românilor şi cred că trebuie să ne amintim cu toţii de dârzenia, hotărârea, patriotismul celor din 1918 şi să ne încolonăm şi noi astăzi în spatele interesului naţional, indiferent de opţiunile noastre politice sau de orice altă natură. Măcar astăzi să fim toţi împreună şi de fiecare dată când este vorba de interesul naţional", a spus Blaga. 
Întrebat de ce a ales să petreacă Ziua Naţională la Alba Iulia, Blaga a răspuns că la Alba Iulia este "vatra românismului" şi aici are mulţi prieteni. 
"Până la urmă aici este vatra românismului, iar pe de altă parte am foarte mulţi prieteni aici şi am vrut să fiu alături de un om care a schimbat cu totul faţa Alba Iuliei, domnul primar Hava, şi o să vin tot mai des", a spus liderul PDL. 
Printre participanţii la manifestările de la Alba Iulia s-a aflat şi Victor Ciorbea care şi-a exprimat speranţa că fiecare român se poate bucura de 1 Decembrie. 
"Ieri a fost o zi consacrată acţiunilor promonarhiste, am cinstit cum se cuvine pe Regele Ferdinand şi pe Regina Maria. Astăzi am adus prinosul de recunoştinţă firesc lui Ionel Brătianu şi lui Iuliu Maniu şi, bineînţeles, lui Mihai Viteazul. Sper ca fiecare român să se bucure astăzi de această zi minunată şi însorită şi să aibă cele necesare pentru a serba acest eveniment deosebit din istoria naţională", a mai spus Ciorbea. 
Aproximativ 2.000 de persoane au asistat, duminică, la Alba Iulia, la manifestările de Ziua Naţională, iar în timpul depunerilor de coroane la statuia lui Mihai Viteazul reprezentanţii Guvernului şi ai partidelor politice au fost huiduiţi de câteva sute de opozanţi ai proiectului de la Roşia Montană.
 

×
Subiecte în articol: vasile blaga valori eveniment istorie
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close