Antena 3 CNN Politică Vicepreşedinte PDL: Recunosc că USL şi Victor Ponta sunt cei care pun în practică acest proiect

Vicepreşedinte PDL: Recunosc că USL şi Victor Ponta sunt cei care pun în practică acest proiect

Vicepreşedinte PDL: Recunosc că USL şi Victor Ponta sunt cei care pun în practică acest proiect
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Aug 2013   •   12:10
Vicepreşedintele PDL Ioan Bălan, deputat de Suceava, a salutat, sâmbătă, faptul că premierul Victor Ponta se ţine de cuvânt şi susţine înfiinţarea regiunii Bucovina aşa cum a anunţat în urmă cu două săptămâni la Suceava, conform Mediafax.
Bălan arată, într-un comunicat de presă, că premierul Victor Ponta se ţine de cuvânt privind înfiinţarea regiunii Bucovina după ce a anunţat, vineri, de la Constanţa, înfiinţarea a zece regiuni faţă de cele opt care erau în proiectul iniţial.
"Domnul Victor Ponta a făcut, la Suceava, promisiunea că sprijină "o regiune mică", cu capitala la Suceava. Pentru noi, cunoscându-i poziţia din punct de vedere politic, cea de premier, luăm acest sprijin ca pe o decizie. În aceste condiţii, chiar dacă nu s-a spus care sunt cele două noi regiuni, noi ştim că vor fi Dobrogea-Constanţa şi Bucovina-Suceava", a arătat vicepreşedintele PDL.
El a subliniat că deşi proiectul înfiinţării regiunii Bucovina este o acţiune susţinută intens şi de PDL, apreciază faptul că USL, prin Victor Ponta, pune în practică acest proiect.
"Deşi este o acţiune susţinută intens de noi, cei din PDL, recunosc că USL şi Victor Ponta sunt cei care pun în practică acest proiect. Când ai în Parlament peste 70% îţi poţi permite să te ţii de cuvânt, aşa cum o face şi domnul Victor Ponta, premierul României",  a adăugat Bălan.
El şi-a exprimat încrederea ca această acţiune să se înscrie în şirul celor care îi aduce pe toţi parlamentarii suceveni, indiferent de culoarea politică, la un vot comun în Parlament.
Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că în CExN al PSD s-a discutat varianta împărţirii României în zece regiuni, el arătând că această variantă trebuie discutată şi în cadrul USL şi că doreşte să aibă discuţii, pe de altă parte, şi cu UDMR, PPDD şi PDL pe această temă.
"Varianta cu zece regiuni este cea discutată în PSD. Dar trebuie să o discutăm şi în USL. Ca să fiu sincer, am tatonat puţin lucrurile la nivelul USL. Eu vreau să discutăm şi cu UDMR, şi cu PPDD, şi cu PDL, cu toate forţele din opoziţie, pentru că proiectul regionalizării nu este un proiect doar al USL , e un proiect al României şi sunt dispus să mă aşez la masă cu absolut toată lumea", a spus Ponta.
Ponta a precizat că s-a decis ca prin modificarea Legii 315/1998 privind regiunile de dezvoltare să se treacă practic la descentralizare şi să se transmită către regiuni cât mai multe dintre atribuţiile Guvernului.
Premierul Victor Ponta a declarat, în 16 august, la Suceava, că susţine înfiinţarea regiunii Bucovina şi a arătat că formula cu cele opt actuale regiuni de dezvoltare nu este cea mai bună, pentru că sunt prea mari pentru standardele europene.
"Dacă tot am copilărit în Bucovina, sunt pentru. De fapt, regiunea Bucovina ar fi frumoasă o microregiune europeană Bucovina. Dacă tot se semnează acordul de asociere cu Ucraina, în noiembrie, la Vilnius, poate că facem o microregiune europeană, Bucovina adevărată, Bucovina întreagă. În rest, în momentul în care vom ajunge anul viitor să vorbim de regiuni, vedem care este soluţia cea mai sustenabilă, însă mesajul dat prin Direcţia Regională Antifraudă la Suceava e un mesaj de sprijin pentru judeţ şi pentru această regiune", a spus Victor Ponta.
Premierul a spus că, în ultima perioadă, s-au analizat mai multe variante privind regionalizarea, arătând că cele opt actuale regiuni de dezvoltare sunt prea mari, dar judeţele sunt prea mici.
"Am tot analizat, pentru că, realmente, trebuie să măsurăm de zece ori înainte să tăiem o dată şi am tot analizat şi cred că formula cu cele opt regiuni de dezvoltare nu este cea mai bună formulă, dar nu ştiu să vă spun în acest moment că trebuie să fie 10, trebuie să fie 12. Într-adevăr, cele opt actuale sunt mult prea mari. Judeţele sunt prea mici, însă cele opt regiuni actuale sunt mult prea mari pentru standardele europene şi probabil că una din variantele posibile e să avem 10 sau 12, dar nu vreau să intru în detalii pentru că imediat apar geloziile locale. Să nu ajungem să facem 41 de regiuni", a spus Victor Ponta.
 

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close