Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Transparenţa e întotdeauna alegerea corectă pentru un guvern

Victor Ponta: Transparenţa e întotdeauna alegerea corectă pentru un guvern

Victor Ponta: Transparenţa e întotdeauna alegerea corectă pentru un guvern
Sursa foto: Foto: Facebook
de S.T.    |    29 Oct 2015   •   00:04

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri la Summitul Global pentru o Guvernare Deschisă că transparența este, în orice situație, alegerea corectă pentru un guvern și că oamenii sunt gata să ierte greșelile guvernanților câtă vreme aceștia arată că sunt transparenți și nu vor decât să conducă bine.

"Când mi-am preluat mandatul, în urmă cu patru ani, eram un tânăr politician. Acum nu mai sunt tânăr, dar sunt mult mai experimentat. (...) Am învățat patru lecții importante. Prima e că transparența este întotdeauna, în orice situație, alegerea corectă pentru un guvern. Tendința naturală (...) a instituțiilor și chiar a politicienilor este să fie cât mai secretoși, să ascundă ceva și acest lucru duce întotdeauna la un eșec. Oamenii așteaptă transparență din partea noastră. Sunt gata să ierte greșelile noastre dacă demonstrăm că suntem transparenți, dacă demonstrăm că nu avem nimic de ascuns, că doar vrem să guvernăm mai bine și să învățăm din greșelile noastre", a afirmat Ponta, potrivit agerpres.ro.

O a doua lecție despre care a vorbit premierul este aceea că modele bune de guvernare pot fi luate ca exemplu de la o țară la alta.

"Chiar dacă țările și sistemele politice sunt atât de diferite, există experiențe și metode care pot fi învățate de la o altă țară. Sunt sigur că metodele bune ale unui guvern bun, de aici, din Mexic, sau din oricare altă țară, pot fi aplicate în România iar noi putem împărtăși cu dumneavoastră experiențele noastre pozitive sau negative pentru a învăța din ele", a arătat Ponta.

Premierul Victor Ponta participă, miercuri și joi, în Mexic, la Summitul Global pentru o Guvernare Deschisă, la invitația președintelui Statelor Unite Mexicane, Enrique Pena Nieto, care este în același timp și șeful Executivului.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta guvern
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close