Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă: Îmi doresc foarte mult creşterea dimensiunii europene a guvernării

Viorica Dăncilă: Îmi doresc foarte mult creşterea dimensiunii europene a guvernării

Viorica Dăncilă: Îmi doresc foarte mult creşterea dimensiunii europene a guvernării
Sursa foto: Foto: Facebook/Viorica Dancila
30 Ian 2018   •   13:40

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat marţi, la finalul unei întâlniri cu comisarul european pentru Politica Regională, Corina Creţu, că îşi doreşte „creşterea dimensiunii europene” a guvernării. 

„Îmi doresc foarte mult creşterea dimensiunii europene a guvernării”, a spus Viorica Dăncilă la finalul întâlnirii de la Guvern cu Corina Creţu.

Premierul a făcut o trecere în revistă a sumelor solicitate de la Comisia Europeană.

„În 2017, am avut de îndeplinit 34 de condiţionalităţi şi am reuşit finalizarea acreditării autorităţilor de management în august. În prezent, bugetul total pentru apelurile lansate este de 21,7 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 79 la sută din suma alocată. În 2017 a fost solicitată Comisiei Europene suma de 1,24 de miliarde de euro, comparativ cu anul 2016, unde nu a fost solicitată nicio sumă de rambursare pentru cadrul financiar 2014-2020. Rambursările făcute de către Comisia Europeană în 2017 au fost în valoare de 1,09 miliarde de euro”, a declarat Viorica Dăncilă, potrivit news.ro.

Ea a precizat că, pentru 2018, suma totală pe care România trebuie să o solicite la rambursare pentru a nu exista risc de dezangajare este de 1,73 de miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: viorica dancila guvernare
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close