Antena 3 CNN Politică Ce prevede proiectul de lege privind votul prin corespondenţă, unul dintre cele mai controversate proiecte legislative

Ce prevede proiectul de lege privind votul prin corespondenţă, unul dintre cele mai controversate proiecte legislative

Ce prevede proiectul de lege privind votul prin corespondenţă, unul dintre cele mai controversate proiecte legislative
Sursa foto: Foto: mytoba.ca
de S.T.    |    13 Oct 2015   •   17:36

Votul prin corespondenţă şi simpatia diasporei este subiect de meci politic între PSD şi PNL, atât în Parlament cât şi în declaraţiile publice.

Liberalii sunt în grevă japoneză şi acuză PSD că nu vrea nici în ruptul capului să-i lase pe românii din străinătate să voteze, Liviu Dragnea, pe de altă parte, acuză PNL de ipocrizie, anunţă că proiectul poate intra chiar de mâine în circuitul parlamentar şi că, de fapt, liberalii au întârziat totul prin renunţarea la preşedinţia Comisiei. Mihai Voicu, cel care a demisionat din această funcţie, spune că liberalii nu aveau cum să blocheze legea şi cere PSD să prezinte măcar un singur proiect pentru votul prin corespondenţă, ca demonstraţie, dacă tot susţine că vrea ca o astfel de lege să existe.

Andreea Sava a prezentat, marţi, la "100 de minute", ce prevede proiectul de lege făcut de PNL, ce modificări solicită Autoritatea Electorală Permanentă dar şi celelalte partide politice.

Află din materialul video de mai sus cum vor trebui să procedeze românii din străinătate, în cazul în care se adoptă această lege, şi ce ar trebui să se întâmple efectiv cu fiecare vot.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "100 de minute cu Alessandra Stoicescu"



×
Subiecte în articol: vot PNL 100 de minute andreea sava
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close