Antena 3 CNN Război în Israel Angelina Jolie denunță sprijinul pentru Israel în războiul cu Hamas | "Gaza se transformă în mormânt iar liderii lumii sunt complici la crime!" | Joe Biden vorbește de o "pauză umanitară"

Angelina Jolie denunță sprijinul pentru Israel în războiul cu Hamas | "Gaza se transformă în mormânt iar liderii lumii sunt complici la crime!" | Joe Biden vorbește de o "pauză umanitară"

Actrița americană Angelina Jolie a atacat campania de lovituri aeriene a Israelului în Gaza, pe care a denunțat-o drept "crimă" și "bombardare deliberată a unei populații prinse în capcană".

Angelina Jolie denunță sprijinul pentru Israel în războiul cu Hamas | "Gaza se transformă în mormânt iar liderii lumii sunt complici la crime!" | Joe Biden vorbește de o "pauză umanitară"
Sursa foto: hepta / Bestimage / Abaca Press
de Adrian Iclozan    |    02 Noi 2023   •   10:19

Times of Israel semnalează o postare pe Instagram a actriței laureate a Premiului Oscar, însoțită de o fotografie care prezintă devastarea produsă de atacurile israeliene în tabăra de refugiați de la Jabaliya, în nordul Fâșiei Gaza.

"Aceasta este bombardarea deliberată a unei populații prinse în capcană, care nu are unde să fugă. Gaza a fost o închisoare în aer liber timp de aproape două decenii și se transformă rapid într-un mormânt comun. 40% dintre cei uciși sunt copii nevinovați. Familii întregi sunt ucise.

În timp ce lumea privește, și cu sprijinul activ al multor guverne, milioane de civili palestinieni - copii, femei, familii întregi - sunt pedepsiți și dezumanizați colectiv, fiind privați de alimente, medicamente și ajutor umanitar, cu încălcarea dreptului internațional.

Angelina Jolie: "Liderii lumii sunt complici la crime"

Refuzând să ceară o încetare a focului umanitară și blocând Consiliul de Securitate al ONU să impună una ambelor părți, liderii lumii sunt complici la aceste crime", a scris ea pe Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)

Washingtonul și alți aliați ai săi pe plan global au arătat că o încetare a focului, în plină campanie israeliană de distrugere a Hamas în Gaza, le-ar oferi teroriștilor o victorie în urma crimelor în masă comise pe 7 octombrie în comunitățile israeliene de la granița cu enclava.

Într-o aparentă flexibilizare a poziției, președintele american Joe Biden a evocat o "pauză umanitară" a ostilităților în Gaza dar dublată de eliberarea ostaticilor din captivitatea Hamas.

Conform Times of Israel, Biden a fost întrerupt în timpul unui eveniment politic de un protestatar care a cerut încetarea focului în războiul dintre Israel și gruparea teroristă.

Biden a răspuns că susține o "pauză umanitară" care să ducă inclusiv la eliberarea ostaticilor israelieni din mâinile grupării teroriste.

×
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close