Antena 3 CNN Război în Israel Atac terorist în Ierusalim: doi membri Hamas au deschis focul la intrarea în oraș și au ucis trei oameni, la scurt timp după prelungirea armistițiului în Gaza

Atac terorist în Ierusalim: doi membri Hamas au deschis focul la intrarea în oraș și au ucis trei oameni, la scurt timp după prelungirea armistițiului în Gaza

Trei persoane au fost ucise și alte șase au fost rănite, dintre care două grav, într-un atac terorist cu focuri de armă comis la intrarea în Ierusalim, joi dimineață.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Noi 2023   •   10:14

Incidentul a avut loc la scurt timp după ce autoritățile israeliene și gruparea Hamas au confirmat, separat, prelungirea armistițiului din Gaza cu încă o zi.

Times of Israel citează surse polițienești potrivit cărora, în jurul orei 07:40, doi palestinieni înarmați au coborât dintr-un vehicul pe strada Weizman, la intrarea principală în oraș, și au deschis focul asupra persoanelor aflate într-o stație de autobuz.

Cei doi erau înarmați cu o pușcă de asalt M-16 și cu un pistol (foto interior).

Ei au împușcat mortal o femeie de 24 de ani, precum și un bărbat și o altă femeie, ambii de vârste înaintate.

Doi soldați aflați în afara serviciului și un civil înarmat care se aflau în zonă au ripostat, ucigându-i pe cei doi teroriști.

Atacatorii au fost identificați drept fiind frații Murad și Ibrahim Namr, de 38 și, respectiv, 30 de ani, din Ierusalimul de Est.

Serviciul israelian de securitate, Shin Bet, a menționat că cei doi atentatori erau membri Hamas și au fost închiși anterior pentru activități teroriste.

Atacul terorist de joi al Hamas vine după ce, în urmă cu două săptămâni, un soldat israelian a fost ucis și cinci membri ai forțelor de securitate au fost răniți într-un alt atac, lansat de trei atentatori în zona unei bariere ce separă Ierusalimul de Cisiordania.

Brigăzile Ezzedine Al Qassam, ramura armată a Hamas, au revendicat atacul de la momentul respectiv. Cei trei atentatori au fost lichidați.

×
Subiecte în articol: Ierusalim Hamas armistitiu Gaza Murad Namr
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close