Antena 3 CNN Război în Israel "Vom declanșa ofensiva, însă detaliile sunt secrete!" | Premierul Benjamin Netanyahu s-a adresat poporului israelian, după ce SUA au cerut amânarea invaziei în Gaza

"Vom declanșa ofensiva, însă detaliile sunt secrete!" | Premierul Benjamin Netanyahu s-a adresat poporului israelian, după ce SUA au cerut amânarea invaziei în Gaza

Premierul Benjamin Netanyahu s-a adresat națiunii israeliene în cursul serii de miercuri cu o declarație în care a asigurat că operațiunea terestră în Gaza va avea loc.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2023   •   20:11

"Ne pregătim pentru o incursiune terestră. Nu voi preciza detalii legate de când, cum, câți oameni (...) Așa se procedează, astfel încât să protejăm viețile soldaților noștri.

Momentul operațiunii a fost stabilit în unanimitate de cabinetul de război și de șeful de stat major. Îi vom face pe acești criminali să plătească întregul preț pentru ce au făcut.

Războiul nostru împotriva Hamas este un test pentru întreaga lume. Noi suntem fii luminii, ei sunt creația întunericului.

Ca prim-ministru, răspund de viitorul statului. Avem un singur scop, să avansăm spre victorie, și victoria va fi completă. Împreună vom învinge!", a spus Netanyahu în declarația sa televizată care, potrivit presei israeliene, era așteptată de mai multe zile.

Înaintea declarației lui Netanyahu, Times of Israel a relatat că, în cursul serii, cabinetul de război israelian urma să se reunească la sediul Forțelor Armate de la baza militară Kirya din Tel Aviv.

Citește și: WSJ: SUA au convins Israelul să-și amâne invazia în Gaza cu mai multe zile. Statele Unite pregătesc desfășurări masive de sisteme anti-rachetă în regiune

The Wall Street Journal, WSJ, a relatat, miercuri, că SUA au cerut o amânare a invaziei pentru a putea desfășura sisteme anti-rachetă menite să apere trupele americane desfășurate în mai multe țări din regiune - Irak, Siria, Kuweit, Emiratele Arabe și Arabia Saudită.

Israelul s-ar fi declarat de acord cu amânarea cerută de americani, potrivit WSJ.

Statele Unite au fost cel mai puternic factor de presiune asupra Israelului în amânarea invaziei, interesele Washingtonului fiind, în primul rând, de a evita escaladarea conflictului declanșat de Hamas la nivelul unui război regional sau global.

×
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close