Antena 3 CNN Război în Israel Se forțează granița dintre Egipt și Fâșia Gaza. Proteste violente

Se forțează granița dintre Egipt și Fâșia Gaza. Proteste violente

Sute de protestatari egipteni încearcă să intre în punctul de trecere a frontierei Rafah de la granița dintre Egipt și Palestina pentru a face presiuni pentru intrarea ajutorului umanitar foarte necesar.

de Ioana Mircea    |    20 Oct 2023   •   18:07

Sute de protestatari egipteni, foarte furioși încearcă, în aceste momente, să forțeze punctul de trecere a frontierei dintre Egipt și Fâșia Gaza.

Se așteaptă de zile bune ca acele camioane încărcate cu provizii pentru locuitorii Fâșiei Gaza să intre pe acel teritoriu. Sunt camioane încărcate cu apă, cu mâncare și cu medicamente.

Astăzi a avut loc și o conferință susținută chiar la acest punct de frontieră de către Secretarul General al ONU António Guterres, cel care spunea că în momentul de față colaborează cu toate statele pentru ca acest punct de frontieră să fie deschis.

Citește și: Planul de război al Israelului pentru a eradica gruparea teroristă care a provocat masacrul din 7 octombrie, făcut public

Acele camioane să intre în Fâșia Gaza pentru că spunea că nu sunt doar camioane cu provizii pentru cei două milioane de locuitori, ci sunt camioanele vieții, cel care fac diferența dintre viață și moarte.

×
Subiecte în articol: razboi Israel grantia Egipt
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close