Antena 3 CNN Război în Israel Israelul anunță că nu negociază pentru eliberarea ostaticilor din alte țări. ”Vor trebui să negocieze separat”

Israelul anunță că nu negociază pentru eliberarea ostaticilor din alte țări. ”Vor trebui să negocieze separat”

Israelul nu va face schimb de prizonieri palestinieni pentru ostatici care nu au cetățenie israeliană, a declarat un oficial israelian de rang înalt.

Israelul anunță că nu negociază pentru eliberarea ostaticilor din alte țări. ”Vor trebui să negocieze separat”
Sursa foto: hepta / Jabaliya DPA / Images Fadi Wael
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Noi 2023   •   23:38

Acesta spune că fiecare țară va trebui să negocieze pentru eliberarea cetățenilor ei.

Totuși, cetățenii cu dublă cetățenie, cei care au cetățenie israeliană împreună cu cea a unei alte țări, au fost totuși incluși în potențialul acord al Israelului, precizează NBC News, citat de Hotnews.

În cadrul acordului dintre Israel și Hamas, 50 de femei și copii vor fi eliberați de Hamas în schimbul a 150 de prizonieri palestinieni deținuți de Israel, de asemenea, toți femei și copii.

40 de copii sunt printre ostaticii care ar urma să fie eliberaţi, după ce au fost răpiți în atacul terorist din Israel, din luna octombrie.

Kifir Bibas este cel mai mic dintre ei. Avea nouă luni în momentul în care a fost răpit de teroriștii Hamas. A împlinit 10 luni în captivitate.

El a fost răpit cu toată familia lui. Mama, tatăl, dar şi frăţiorul lui mai mare, Ariel.

Ne amintim şi de povestea lui Remus Aloni, israelianul cu dublă cetățenie. Cele trei nepoţele ale lui au fost răpite: Ema şi Iuli, gemenele de 3 ani, dar şi Emilia de 5 ani şi jumătate - împreună cu mamele lor.

Vorbim de zeci de poveşti sfâşietoare, iar în următoarele zile toţi aceşti copii ar putea ajunge acasă.

×
Subiecte în articol: ostatici Israel Hamas Război în Israel
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close