Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorul român în Pakistan şi-a reluat activitatea

Ambasadorul român în Pakistan şi-a reluat activitatea

Ambasadorul român în Pakistan şi-a reluat activitatea
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Mai 2015   •   16:13
Ambasadorul României în Pakistan, Emilian Ion, a povestit despre accidentul de elicopter în care a fost implicat. Diplomatul a ieşit al doilea din aeronava cuprinsă de flăcări. 
 
Spune că a fost un miracol că a scăpat nevătămat. Mai mulţi dintre colegii săi şi soţiile acestora au fost însă ucişi sau răniţi grav în accident. 
 
Ambasadorul României la Islamabad se afla în cel de-al treilea aelicopter din cele 4 care transportau în jur de 30 de diplomaţi şi demnitari pakistanezi şi străini într-o zonă turistică din provincia Kashmir. Aeronava s-a prăbuşit însă la scurt timp după decolare peste o şcoală.
 
Diplomatul român a fost printre primii care au reuşit să iasă din aeronava prăbuşită. Avea doar răni uşoare şi a vrut să participe la operaţiunile de salvare ale colegilor săi. 
 
Autorităţile pakistaneze au intervenit imediat şi au reuşit să salveze pe mulţi dintre demnitarii străini. Fără intervenţia acestora, nimeni nu ar fi supravieţuit, spune ambasadorul Emilian Ion.
 
Diplomatul român a fost internat pentru scurt timp alături de colegii săi, într-un spital din zonă, iar acum s-a întors la ambasadă şi şi-a reluat activitatea.
 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close