x close

Fii alături de noi!

Anchetă la Jandarmeria Capitalei în urma comunicatului privind măsurile luate împotriva protestatarilor de la Universitate

de A.M.P   •   24 Aug 2012   •   19:29 Comenteaza
Anchetă la Jandarmeria Capitalei în urma comunicatului privind măsurile luate împotriva protestatarilor de la Universitate  482
Foto: Agerpres
Ministrul Administraţiei şi Internelor (MAI), Mircea Duşă, a declarat, vineri, într-o convorbire telefonică la Antena 3, că va sancţiona autorii comunicatului Jandarmeriei Capitalei prin care se anunţa că cel puţin 60 de protestatari de la Universitate sunt cercetaţi pentru blocarea drumului sau distrugere.

"Am dispus astăzi Inspectorului General al Jandarmeriei să îi identifice pe domnii aceia care se ocupă de comunicate de presă care nu au nici o legătură cu realitatea şi care nu respectă exact activitatea Jandarmeriei", a declarat ministrul Mircea Duşa la Antena 3.

"Vreau să îi asigur pe cetăţeni că pot să protesteze şi să îşi exprime părerile fără nici o teamă şi fără nici o repercusiune din partea organelor de ordine, sigur, respectând legea", a adăugat ministrul.

"Conform legii, Jandarmeria Română nu are nici un fel de atribuţie pe partea penală. EU cred că cei care au dat acel comunicat de presă nu au ce căuta prin Jandarmerie. Mă deranjează pentru că o acţiune corectă a Jandarmeriei a fost umbrită de un comunicat de presă fabricat de Jandarmeria Bucureşti", a declarat Ministrul Duşa.



UPDATE 19.40 - Într-un comunicat transmis Agerpres, vineri după-amiază, Jandarmeria Română precizează, referitor la evenimentele din 21 şi 22 august din Piaţa Universităţii, că a luat măsuri legale pentru restabilirea ordinii publice şi deblocarea drumului public fără a utiliza intervenţia în forţă.
   
"Jandarmeria Română a acţionat şi va acţiona atât pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică, cât şi pentru crearea condiţiilor ca cetăţenii să se poată exprima liber, într-un cadru legal şi în deplină siguranţă", se subliniază într-un comunicat remis vineri de Biroul de Presă al Jandarmeriei Române.
   
De asemenea, personalul Jandarmeriei nu desfăşoară activităţi de cercetare şi urmărire penală, ci întocmeşte doar documente prin care sunt sesizate instituţiile abilitate despre săvârşirea unor fapte prevăzute de lege.
   
"Jandarmeria Română mulţumeşte cetăţenilor care au înţeles să-şi exercite paşnic dreptul constituţional la liberă exprimare, iar în măsura în care aceste manifestări de protest vor continua, lansăm acelaşi mesaj la calm şi dialog. De asemenea, reiterăm rugămintea adresată persoanelor de a-şi exprima în mod civilizat convingerile în spaţiul public şi de a nu da curs iniţiativelor unor participanţi care îndeamnă la încălcarea legii", se mai arată în comunicat.
   
Jandarmeria Capitalei a informat vineri dimineaţă, într-un comunicat de presă, că mai multor protestatari din Piaţa Universităţii le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale după ce marţi şi miercuri au fost surprinşi de camerele video ale jandarmilor că au blocat cu intenţie drumul public, fapt care încalcă legislaţia în vigoare.
 

Vedere de la ţară - Preluca Nouă, satul cu 15 cimitire

Vedere de la ţară - Preluca Nouă, satul cu 15 cimitire

În inima Maramureşului, toată lumea vine cu mare, cu foarte mare bucurie. Pentru că în sătucul Preluca Nouă, toate-s noi dar vechi sunt toate: şi porţile, şi casele, şi şura sunt decupate din basm. Şi reţeta de caş, şi migala dăltuitorilor în lemn, dar, mai ales, bunul simţ şi ospeţia localnicilor sunt adânc îndrădăcinate în alt timp.

poza

High Tech

Google a cumpărat domeniul abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com

Google a cumpărat domeniul abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com, după restructurarea majoră adoptată recent de compania americană, care a devenit o filială a unei societăţi de tip holding, denumită Alphabet,...

08 Oct 2015  •  18:11

poza

Show

Dietă de vedetă! Andra, fără 10 kilograme în timp record

A devenit mamă pentru a doua oară, dar a reuşit să slăbească în timp record. Iar Andra recunoaşte că nu şi-a făcut griji pentru siluetă.

09 Oct 2015  •  09:01

sati