x close

Fii alături de noi!

Anchetă la Jandarmeria Capitalei în urma comunicatului privind măsurile luate împotriva protestatarilor de la Universitate

de A.M.P   •   24 Aug 2012   •   19:29 Comenteaza
Anchetă la Jandarmeria Capitalei în urma comunicatului privind măsurile luate împotriva protestatarilor de la Universitate  482
Foto: Agerpres
Ministrul Administraţiei şi Internelor (MAI), Mircea Duşă, a declarat, vineri, într-o convorbire telefonică la Antena 3, că va sancţiona autorii comunicatului Jandarmeriei Capitalei prin care se anunţa că cel puţin 60 de protestatari de la Universitate sunt cercetaţi pentru blocarea drumului sau distrugere.

"Am dispus astăzi Inspectorului General al Jandarmeriei să îi identifice pe domnii aceia care se ocupă de comunicate de presă care nu au nici o legătură cu realitatea şi care nu respectă exact activitatea Jandarmeriei", a declarat ministrul Mircea Duşa la Antena 3.

"Vreau să îi asigur pe cetăţeni că pot să protesteze şi să îşi exprime părerile fără nici o teamă şi fără nici o repercusiune din partea organelor de ordine, sigur, respectând legea", a adăugat ministrul.

"Conform legii, Jandarmeria Română nu are nici un fel de atribuţie pe partea penală. EU cred că cei care au dat acel comunicat de presă nu au ce căuta prin Jandarmerie. Mă deranjează pentru că o acţiune corectă a Jandarmeriei a fost umbrită de un comunicat de presă fabricat de Jandarmeria Bucureşti", a declarat Ministrul Duşa.UPDATE 19.40 - Într-un comunicat transmis Agerpres, vineri după-amiază, Jandarmeria Română precizează, referitor la evenimentele din 21 şi 22 august din Piaţa Universităţii, că a luat măsuri legale pentru restabilirea ordinii publice şi deblocarea drumului public fără a utiliza intervenţia în forţă.
   
"Jandarmeria Română a acţionat şi va acţiona atât pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică, cât şi pentru crearea condiţiilor ca cetăţenii să se poată exprima liber, într-un cadru legal şi în deplină siguranţă", se subliniază într-un comunicat remis vineri de Biroul de Presă al Jandarmeriei Române.
   
De asemenea, personalul Jandarmeriei nu desfăşoară activităţi de cercetare şi urmărire penală, ci întocmeşte doar documente prin care sunt sesizate instituţiile abilitate despre săvârşirea unor fapte prevăzute de lege.
   
"Jandarmeria Română mulţumeşte cetăţenilor care au înţeles să-şi exercite paşnic dreptul constituţional la liberă exprimare, iar în măsura în care aceste manifestări de protest vor continua, lansăm acelaşi mesaj la calm şi dialog. De asemenea, reiterăm rugămintea adresată persoanelor de a-şi exprima în mod civilizat convingerile în spaţiul public şi de a nu da curs iniţiativelor unor participanţi care îndeamnă la încălcarea legii", se mai arată în comunicat.
   
Jandarmeria Capitalei a informat vineri dimineaţă, într-un comunicat de presă, că mai multor protestatari din Piaţa Universităţii le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale după ce marţi şi miercuri au fost surprinşi de camerele video ale jandarmilor că au blocat cu intenţie drumul public, fapt care încalcă legislaţia în vigoare.
 

EUR EUR 4.4070 Up 4.407
USD USD 4.0166 Up 4.0166
CHF CHF 4.1733 Up 4.1733
GBP GBP 6.2528 Up 6.2528
XAU XAU 139.6263 Up 139.6263
JPY JPY 3.2322 Up 3.2322
Meteo

Meteo 05/09/2015

Horoscop

Horoscopul zilei...

Curs Valutar

Daily Income: Elena...

poza

High Tech

Cum îți strică Facebook pozele și cum poți evita asta

Dacă folosești Facebook, mai mult ca sigur ai publicat măcar o poză la un moment dat. În timp ce Facebook e excelent pentru împărtășirea celor mai frumoase momente, acesta folosește o metodă de comprimare a...

03 Sep 2015  •  12:41

poza

Show

Antonia și Alex Velea, scene fierbinți pe scenă: i-a dat jos fusta și a sărutat-o

Alex Velea si Antonia fomeaza unul dintre cele mai solide cupluri de la noi. Cei doi au impreuna un baietel si nu ezita sa isi arate dragostea unul fata de celalalt in public. Un astfel de moment a avut loc si pe scena...

04 Sep 2015  •  20:12

sati