Antena 3 CNN Actualitate Athanasiu: Nu am luat bani şi nici n-am spălat bani

Athanasiu: Nu am luat bani şi nici n-am spălat bani

Athanasiu: Nu am luat bani şi nici n-am spălat bani
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    26 Sep 2014   •   17:46

Fostul ministru Alexandru Athanasiu, vizat de cererea DNA privind începerea urmăririi penale a nouă foşti miniştri, a declarat, vineri, la Antena 3, că nu a luat mită şi nici nu a spălat bani.

"Nu mă aşteptam, dar în anumite gazete era pregătit un număr de foşti şi actuali demnitari care trebuie să fie verificaţi în legătură cu EADS şi cu programele de informatizare din instituţii publice şi şcoli. De atunci era un număr anunţat de peste 40 de persoane", a declarat Alexandru Athanasiu într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

"E foarte bine să se verifice, nu am nimic împotrivă. Am spus că nu am conturi în străinătate, n-am spălat bani şi n-am produs prejudicii bugetului ţării", a mai susţinut Athanasiu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 2003-2005.

DNA cere aviz de la preşedinte, Senat, Camera Deputaţilor şi Parlamentul European pentru începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri care în perioada mandatelor ar fi săvârşit infracţiuni, în cazul licenţelor Microsoft pentru şcoli.

În cazul lui Alexandru Athanasiu, DNA cere avizul preşedintelui pentru începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, constând în aceea că ar fi procedat la aprobarea bugetului pentru derularea Programului "Sistem Educaţional Informatizat" şi respectiv pentru proiectul ce a vizat licenţierea Microsoft; ar fi iniţiat şi avizat proiecte de Hotărâri de Guvern prin care a urmărit favorizarea firmelor Compaq şi Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora, faptele sale având drept consecinţă prejudicierea bugetului de stat ca urmare a achiziţiei de servicii şi produse la preţuri peste valoarea de piaţă: licenţe cu circa 30 - 40% mai scumpe, calculatoare şi produse software la preţuri cu până la 50% mai mari decât cele pentru aceleaşi produse sau produse similare de pe piaţă.


×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close