Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Acordul de coabitare, încălcat de premier. Am decis să declanşez mecanismul de consultare

Băsescu: Acordul de coabitare, încălcat de premier. Am decis să declanşez mecanismul de consultare

Băsescu: Acordul de coabitare, încălcat de premier. Am decis să declanşez mecanismul de consultare
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Oct 2013   •   18:35

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că premierul a încălcat pactul de coabitare pe politică externă, justiţie şi stat de drept. Şeful statului a adăugat că a decis declanşarea, marţi, a unor consultări tehnice, prevăzute în acord, în legătură cu aceste domenii. 

"Prin ceea ce a comandat premierul Victor Ponta, a transmis ministrul Justiţiei şi a executat procurorul general s-a încălcat legea şi acordul de cooperare interinstituţională dintre preşedinte şi premier", a spus Băsescu.

"Bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război". Ce spune Băsescu despre o nouă posibilă suspendare

Cele mai importante declaraţii ale lui Băsescu
:

- Acordul de colaborare cu premierul: A fost încălcat consistent de premier. Am decis să declanşez mecanismul de consultare. Mâine vom începe analiza privind încălcările acordului.

- Ordonanţa 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Art 81- aliniatul 3 - este discriminatoriu, vizează proceduri strict pentru audiovizual.

- Televiziunilor şi radiourilor li se aplică un regim discriminatoriu.

- Victor Ponta este hotărât să pună sub control audiovizualul, nu are nicio explicaţie de ce aplică un regim discriminatoriu televiziunilor şi radiourilor.

- Vă asigur că şi structurile politice şi cele care ţin de organizaţiile internaţionale ale presei vor reacţiona viguros la astfel de abordări.

- Nu există procuror sau judecător care să poată spune că a avut cu mine vreo discuţie pe un dosar anume. Singurul dosar pe care l-am urmărit în instanţă a fost unul de terorism.

Băsescu: Privatizarea CFR Marfă ar putea să facă obiectul unei achete a DNA

- Orice om care priveşte la modul cum se derulează privatizarea CFR Marfă poate ajunge la concluzia că această privatizare va face obiectul unei achete a DNA.

- Este o privatizare în care s-au schimbat condiţiile de licitaţie după ce a rămas o anumită firmă, termenele nu au fost respectate. Acum se fac eforturi pentru a se prelungi termenele la care să se facă plata.

- Nu mai modificaţi condiţiile în care să se facă plata la CFR!

- Uneori îl sun eu pe procurorul general, alteori mă sună el pe mine, în probleme care ţin de obligaţiile relaţiilor de serviciu. Acest tip de relaţie există şi va exista întotdeauna.

Băsescu: Menţinerea lui Dragnea în Guvern este o greşeală

- Probabil că USL nu mai simte nicio responsabilitate pentru un raport MCV bun. Este evident că este mai important pentru ei să-şi apere oamenii, decât să permită ţării să aibă un raport favorabil. 

- Politicul este o piedică în calea României spre Schengen.









×
Subiecte în articol: Palatul Cotroceni
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close