Antena 3 CNN Actualitate BEC anunţă că NU va ataca decizia Tribunalului de validare a candidaturii lui Mircea Diaconu

BEC anunţă că NU va ataca decizia Tribunalului de validare a candidaturii lui Mircea Diaconu

BEC anunţă că NU va ataca decizia Tribunalului de validare a candidaturii lui Mircea Diaconu
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Apr 2014   •   23:22

Biroul Electoral Central nu va ataca decizia Tribunalului Bucureşti de admitere a contestaţiei lui Mircea Diaconu, a declarat sâmbătă, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, citat de Agerpres

"Legislaţia în vigoare prevede că apel la deciziile instanţei face orice persoană interesată. Niciodată BEC nu a făcut apel la deciziile favorabile sau nefavorabile emise de instanţe ca urmare a atacării deciziilor BEC în instanţă. Dacă priviţi la istoria din 2009, istorie recentă, a existat o decizie a Curţii de Apel în 2009 prin care un partid a fost repus pe buletinul de vot. La fel BEC nu a făcut apel atunci la decizia instanţei", a spus Muhuleţ.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis sâmbătă contestaţia lui Mircea Diaconu, astfel încât acesta poate candida la alegerile europarlamentare, decizia nu este însă definitivă.

Mircea Diaconu, după validarea candidaturii sale la europarlamentare: Azi şi mâine sunt foarte mulţumit şi împăcat

Diaconu a atacat în instanţă hotărârea BEC prin care i s-a respins candidatura la alegerile pentru Parlamentul European, motivul invocat de BEC fiind acela că are interdicţie să ocupe o funcţie eligibilă.

"La momentul depunerii candidaturii Mircea Diaconu se află în perioada de interdicție a ocupării unei funcţii eligibile", relevă motivarea deciziei BEC.




×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close