Antena 3 CNN Actualitate Becali vrea întreruperea pedepsei. Finanţatorul Stelei trebuie să se ocupe de "stabilitatea financiară a familiei"

Becali vrea întreruperea pedepsei. Finanţatorul Stelei trebuie să se ocupe de "stabilitatea financiară a familiei"

Becali vrea întreruperea pedepsei. Finanţatorul Stelei trebuie să se ocupe de "stabilitatea financiară a familiei"
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    05 Iun 2013   •   11:59

Gigi Becali şi-a pus avocaţii să ceară întreruperea pedepsei pe motiv că trebuie să se ocupe de stabilitatea financiară a familiei. Cererea sa vine la doar o zi după ce finanţatorul Stelei a primit o nouă condamnare, de trei ani de închisoare cu executare, în dosarul "Valiza". În plus, Becali a fost găsit vinovat şi de fals, infracţiune pentru care a mai primit un an de închisoare cu suspendare. 

Apărătorii lui Becali se pregătesc să facă în scurt timp cerere de întrerupere a executării pedepsei pentru Becali. Motivul invocat este acela că trebuie să-şi pună la punct afacerile şi să se ocupe de stabilitatea financiară a familiei.

George Becali a fost condamnat la două pedepse de câte trei ani de închisoare în dosarul „Valiza" pentru dare de mită şi la un an de
închisoare pentru fals. La cinci ani de la debutul procesului, Curtea Supremă a dat marţi sentinţa în dosarul în care patronul echipei Steaua
Bucureşti este acuzat de mită şi fals în înscrisuri, după ce ar fi încercat să le dea jucătorilor de la Universitatea Cluj 1,7 milioane de
euro. Decizia este definitivă. 

În plus, instanţa a mai decis menţinerea sechestrului asigurator pe suma de 1,7 milioane de euro de la George Becali. Totodată, judecătorii au dispus desfiinţarea contractelor de vânzare-cumpărare încheiate în fals de către finanţatorul Stelei.

Magistraţii au mai decis ca 1,7 milioane de euro pe care finanţatorul Stelei dorea să îi dea jucătorilor de la Universitatea Cluj să rămână statului. 
 
Inculpaţii sunt obligaţi să suporte şi cheltuielile de judecată de 5.000 de lei. Alina Ciul, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, a fost condamnată la un an şi şase luni pentru favorizarea infractorului şi un an pentru fals. Ambele sentinţe sunt cu suspendare.

De asemenea, Victor Piţurcă a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului. În acelaşi dosar Teia Sponte a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la dare de mită, iar Radu Marino la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului şi la un an pentru fals.  
 
Gigi Becali a fost găsit vinovat de toţi cei cinci judecători de la Curtea Supremă pentru dare de mită. A primit 3 ani de închisoare şi încă un an, pentru fals în înscrisuri. 
 
La ultimul termen de judecată din dosar, patronul Stelei a susţinut că Piţurcă nici măcar nu a ştiu ce documente semnează.
 

 

×
Subiecte în articol: Gigi Becali dare de mita
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close