Antena 3 CNN Actualitate Încă o condamnare pentru Becali. Finanţatorul Stelei a primit TREI ANI DE ÎNCHISOARE pentru dare de mită

Încă o condamnare pentru Becali. Finanţatorul Stelei a primit TREI ANI DE ÎNCHISOARE pentru dare de mită

Încă o condamnare pentru Becali. Finanţatorul Stelei a primit TREI ANI DE ÎNCHISOARE pentru dare de mită
de S.T.    |    04 Iun 2013   •   18:09

Gigi Becali a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă.

Toţi ceilalţi inculpaţi din dosarul "Valiza" au primit pedepse cu suspendare: Victor Piţurcă - un an cu suspendare pentru favorizarea infractorului, Alina Ciul şi Radu Marino - câte un an şi jumătate cu suspendare, iar Teia Sponte - doi ani cu suspendare.

Dragomir: Steaua nu riscă nimic în cazul unei condamnări a lui Becali în dosarul "Valiza"

Procurorii DNA l-au trimis pe Gigi Becali în judecată pentru că în 2008 ar fi încercat să-i stimuleze cu 1,7 milioane de euro pe jucătorii de la "U" Cluj pentru ca aceştia să câştige meciul cu CFR Cluj, meci de care depindea titlul de campioană a României la fotbal. Un "stimulent" pe care procurorii au pus o ştampilă grea: MITĂ.

Cei 1,7 milioane de euro găsiţi la Teia Sponte au fost sechestraţi de DNA printr-o ordonanţă din 8 mai 2008.

În aprilie 2012, George Becali, Victor Piţurcă, Teia Sponte şi ceilalţi doi inculpaţi au fost achitaţi, însă procurorii DNA au declarat recurs.

La prima înfăţişare, pe 27 mai, Becali a recunoscut în faţa magistraţilor că a falsificat un contract adus ca probă de procurori şi a făcut spectacol în sala de judecată.

Finanţatorul Stelei se află la închisoare din 20 mai, după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN.



×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close