Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu-Tăriceanu: Se risipeşte enorm de multă energie pentru nominalizările procurorilor

Călin Popescu-Tăriceanu: Se risipeşte enorm de multă energie pentru nominalizările procurorilor

Călin Popescu-Tăriceanu: Se risipeşte enorm de multă energie pentru nominalizările procurorilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    03 Apr 2013   •   17:47

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu consideră că pentru nominalizările de la Parchete se risipeşte prea multă energie, iar aceasta ar fi trebuit utilizată pentru scoaterea României din criza economică.

"Consider că se consumă enorm de multă energie pentru această problemă legată de nominalizările procurorilor. Aş fi încântat dacă măcar jumătate din această energie s-ar aloca pentru a găsi soluţiile de a scoate România din criza economică, cea care afectează 20 de milioane de români şi văd slabă preocupare în acest sens. Am să sugerez şi colegilor mei să încheiem cât mai repede această dezbatere", a comentat, miercuri, liberalul.

Fostul prim-ministru Tăriceanu este de părere că nominalizarea lui Kovesi la şefia DNA este total nepotrivită, deoarece fostul procuror general al României are o "slabă pregătire generală".

"Nominalizarea (lui Kovesi - n.r.) mi se par total nepotrivită, ţinând cont de slaba pregătire generală pe care a dovedit-o şi ca procuror, şi înainte. Nimic nu o face recomandabilă pentru o reînnoire a unui mandat care deja şi-a atins limita, că nu a excelat prin ceva încât să justifice o astfel de încercare de a crea o posibilitate de un nou mandat", a declarat liberalul.

Ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, a propus-o, miercuri, pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar pe Tiberiu Niţu ca procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.









×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu energie
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close