Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Kovesi e total nepregătită. Nimic nu o face recomandabilă pentru o reînnoire a mandatului

Tăriceanu: Kovesi e total nepregătită. Nimic nu o face recomandabilă pentru o reînnoire a mandatului

Tăriceanu: Kovesi e total nepregătită. Nimic nu o face recomandabilă pentru o reînnoire a mandatului
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    03 Apr 2013   •   17:28

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu este de părere că nominalizarea lui Kovesi la şefia DNA este total nepotrivită, deoarece fostul procuror general al României are o "slabă pregătire generală".

"Nominalizarea (lui Kovesi - n.r.) mi se par total nepotrivită, ţinând cont de slaba pregătire generală pe care a dovedit-o şi ca procuror, şi înainte. Nimic nu o face recomandabilă pentru o reînnoire a unui mandat care deja şi-a atins limita, că nu a excelat prin ceva încât să justifice o astfel de încercare de a crea o posibilitate de un nou mandat", a declarat, miercuri, liberalul Tăriceanu.

Fostul prim-ministru liberal a adăugat că Laura Codruţa Kovesi a funcţionat, ca procuror general, în deplină obedienţă faţă de actual preşedinte.

În concluzie, Tăriceanu spune că se consumă, inutil, prea multă energie pentru nominalizările de la Parchete.

"Consider că se consumă enorm de multă energie pentru această problemă legată de nominalizările procurorilor", a conchis PNL-istul.

Ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, a propus-o, miercuri, pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar pe Tiberiu Niţu ca procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ponta îşi justifică nominalizările: Am constatat că Parchetul a devenit moşia lui Morar, al cărui mandat a expirat.








×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close