Antena 3 CNN Politică Ponta îşi justifică nominalizările: Am constatat că Parchetul a devenit moşia lui Morar, al cărui mandat a expirat

Ponta îşi justifică nominalizările: Am constatat că Parchetul a devenit moşia lui Morar, al cărui mandat a expirat

Ponta îşi justifică nominalizările: Am constatat că Parchetul a devenit moşia lui Morar, al cărui mandat a expirat
03 Apr 2013   •   11:52

Premierul Victor Ponta, a declarat miercuri, în şedinţa de Guvern, că, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, a înaintat propunerile pentru conducerea Parchetului General şi a DNA pentru stabilitate politică, întrucât mandatul lui Daniel Morar la conducerea Parchetului a expirat ieri seară.

"În calitate de ministru interimar al Justiţiei, am constatat două lucruri extrem de grave. În primul rând, în mod legal, de astăzi nu mai avem procuror general. Mandatul lui Morar a expirat ieri seară şi nu există nici o procedură legală prin care să fie renumit de CSM. Este o mare problemă de stabilitate a sistemului judiciar pentru că, de astăzi, orice act semnat de Morar este pasibil de a fi contestat", a declarat Victor Ponta în şedinţa de Guvern de miercuri.

"În al doilea rând, am constatat aseară că Parchetul a devenit moşia lui Daniel Morar. Pentru că el spune pe cine numeşte şi când numeşte. Nu se poate ca monopolul asupra procurorilor să îl aibă Daniel Morar", a adăugat Ponta.

Laura Kovesi a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar Tiberiu Niţu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Antonescu: Dacă Ponta vrea să o desemneze pe Kovesi la DNA, eu MĂ OPUN

Premierul Victor Ponta, aflat la festivităţile prilejuite de aniversarea a 163 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, ar fi confirmat că Laura Codruţa Kovesi va prelua şefia DNA.

Ulterior,  Ponta le-a declarat jurnaliştilor că răspunsul său nu vine ca o confirmare a numirii fostului procuror general Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA, acesta subliniind că nu a înţeles exact întrebarea care i-a fost adresată de către jurnalişti.



×
Subiecte în articol: Victor Ponta Daniel Morar
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close