Antena 3 CNN Actualitate "Capul" grupării de fraudare a băncilor, Mihai Stan, a fost reţinut

"Capul" grupării de fraudare a băncilor, Mihai Stan, a fost reţinut

"Capul" grupării de fraudare a băncilor, Mihai Stan, a fost reţinut
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Noi 2012   •   23:02

Liderul grupării de fraudare a băncilor, Mihai Stan, a fost reţinut, vineri seara, în urma unei ordonanţe remise de autorităţi pentru 24 de ore.

Mihai Stan a fost la Secţia 15 de Poliţie pentru audieri.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Teorism (DIICOT) au reţinut 33 de persoane, printre care unul dintre liderii grupării - Daniel Ruse şi vicepreşedintele BRD - Alexandru Claudiu Cercel-Duca, Florian Dragoş Diaconescu - fost general DIE şi fraţii Moga.

Aurel Şaramet, suspendat de la conducerea Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri în urma cercetărilor din acest dosar, este cercetat în stare de libertate.

Joi au fost aduse la audieri 100 de persoane, între care angajaţi ministeriali, după ce anchetatorii au descins la locuinţele a 50 de suspecţi şi la sediile societăţile acestora din Bucureşti, Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu.

Învinuiţii din dosar sunt acuzaţi că ar fi obţinut, în mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri, în baza unor documente falsificate, finanţarea unor proiecte de achiziţii utilaje, prin intermediul unor societaăţ comerciale controlate de către liderii grupării, potrivit DIICOT.

Activitatea infracţională a fost sprijinită, au arătat procurorii, de către învinuiţii Aurel Şaramet, având calitatea de director al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Alexandru Claudiu Cercel-Duca - vicepreşedinte BRD, Mihai Grigoroiu - director adjunct în Ministerul Economiei, la Autoritatea de Management al Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, Cătălin Ionuţ Roşu şi Andrei Atanasiu - angajaţi în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi Florian Dragoş Diaconescu.

Potrivit sursei citate, în perioada 2010-2012, membrii grupului infracţional organizat, sub coordonarea liderului Daniel Ruse, au realizat beneficii financiare substanţiale prin fraude bancare, respectiv obţinerea sau încercarea de a obţine un număr de 40 de credite de la 16 unităţi bancare de pe teritoriul României, prin utilizarea unor documente falsificate.





×
Subiecte în articol: retinere banci
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close