Antena 3 CNN Actualitate CCR va decide sâmbătă soarta noului Guvern

CCR va decide sâmbătă soarta noului Guvern

CCR va decide sâmbătă soarta noului Guvern
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Mar 2014   •   13:52

CCR a anunţat că se va reuni sâmbătă, la ora 10.00, pentru a judeca contestaţia opoziţiei privind validarea noului Guvern de către Parlament. Cabinetul Ponta 3 a fost contestat de PDL şi PMP azi-noapte pentru că prevederile din acordul cu UDMR nu se regăsesc în programul de guvernare.

Judecătorii Curţii Constituţionale recunosc că România se află într-o situaţie fără precedent. Totuşi, contestaţia privind validarea Guvernului va fi discutată abia trei zile.

CCR nu s-a mai confruntat cu o situaţie de genul celei apărute în prezent în cazul validării noului Guvern, iar această problemă trebuie rezolvată imediat,  a precizat judecătorul Petre Lăzăroiu, potrivit Mediafax.

Sesizarea PDL şi PMP la CC: Programul de guvernare a fost completat, trebuie vot nou al Parlamentului

Marţi, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat că parlamentarii PDL şi cei ai PMP au atacat la Curtea Constituţională Hotărârea Parlamentului privind noua componenţă a Guvernului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seara, că "cea mai rapidă soluţie", pe care i-a şi propus-o premierului Victor Ponta, este aceea a adoptării, miercuri, în Guvern, a noului program de guvernare, asupra căruia să fie asumată apoi răspunderea în Parlament.

Parlamentul a adoptat marţi, prin vot secret cu bile (346 voturi "pentru", 191 "împotrivă"), proiectul de Hotărâre privind modificarea structurii şi compoziţiei politice a Guvernului.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close