Antena 3 CNN Actualitate Ce i-a spus Traian Băsescu lui Udrea, într-o VIZITĂ privată. Aceasta este strategia pentru ca Elena Udrea să iasă din închisoare

Ce i-a spus Traian Băsescu lui Udrea, într-o VIZITĂ privată. Aceasta este strategia pentru ca Elena Udrea să iasă din închisoare

Ce i-a spus Traian Băsescu lui Udrea, într-o VIZITĂ privată. Aceasta este strategia pentru ca Elena Udrea să iasă din închisoare
de O.P.    |    27 Feb 2015   •   05:38

 Elena Udrea se apără din spatele gratiilor. Blonda lui Traian Băsescu îşi acuză foştii colaboratori de denunţuri mincinoase doar pentru a-şi obţine libertatea.

Este vorba despre funcţionari din Ministerul Dezvoltării, care au fost prinşi că au luat şi au dat mită, dar fac denunţuri împotriva ei de teama închisorii.

Într-un interviu acordat Antena3, avocatul Elenei Udrea spune că îşi va contrui strategia pentru eliberarea din arest pe lipsa de probe a procurorilor DNA.

Elena Udrea explică pe Facebook care este strategia în dosarul Gala Bute.

"Potrivit acesteia, stategia are trei paşi: în primul oamenii de afaceri şi funcţionarii din Ministerul Dezvoltării au fost prinşi că au luat şi dat mită, iar probele sunt interceptări şi declaraţii în care aceştia îşi recunosc vinovăţia. Ca să scape de închisoare, fac denunţuri împtriva Elenei Udrea. Astfel, Udrea este arestată şi, trage concluzia, declaraţiile împotriva ei au garantat libertatea.
Al doilea pas îl reprezintă faptul că există informaţii că denunţătorii din dosarul gala Bute s-au pus de acord asupra declaraţiilor: Ştefan Lungu cu Adrian Gărdean, Ana Maria Topoliceanu cu Tudor Breazu. Elena Udrea susţine că toţi denunţătorii şi-au schimbat declaraţiile iniţiale, iar acum sunt liberi şi ea, arestată.
Al treilea pas, potrivit lui Udrea este faptul că punctul de vedere al acuzatorilor este omniprezent în spaţiul public, în timp ce varianta apărării nu se aude şi nu se vede deloc".

Teoriile lui Udrea sunt susţinute asiduu de prietenii ei, care o văd ca pe o luptătoare.

Ruxandra Dragomir a vorbit şi despre vizitele pe care Traian Băsescu i le-a făcut Elenei Udrea, cât timp aceasta s-a aflat în arest la domiciliu.

"O dată l-am întâlnit şi eu acolo. A fost foarte relaxant. Nu e aşa cum se zice la televizor, că preşedintele se duce în vizită la Elena Udrea să o convingă să nu vorbească. Spunea:  "dom-le, eu nu pot să înţeleg că oamenii ăştia continuă să spună că Elena Udrea lua şpagă. Eu ştiu că nu a fost aşa."

Elena Udrea a fost arestată din nou pentru trei acuzaţii de luare de mită în dosarul Gala Bute. Cel mai probabil, contestaţia ei la această măsură va fi judecată la începutul săptămânii viitoare, iar dacă va fi respinsă, Udrea va rămâne după gratii până cel puţin pe 26 martie.

"Oameni de afaceri şi funcţionari din Ministerul Dezvoltării sunt prinşi că au dat şi au luat mită. Probatoriul este format din interceptări, traseul banilor prin conturi şi declaraţii în care îşi recunosc vinovăţia (deşi, iniţial, au negat). Aceşti oameni fac denunţuri împotriva Elenei Udrea (nu există niciun alt fel de probă decât denunţurile). Rezultanta: ei sunt liberi, Elena Udrea este arestată. Deci, declaraţiile împotriva lui Udrea garantează libertatea.

Există informaţii şi indicii foarte clare că denunţătorii împotriva Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute" s-au pus de acord asupra declaraţiilor şi au încercat să influenţeze ancheta: Ştefan Lungu susţine că s-a pus de acord cu Gărdean în decembrie 2014 asupra declaraţiilor; Ana Maria Topoliceanu a făcut presiuni asupra lui Tudor Breazu pentru a-i confirma denunţul; există un denunţ colectiv (caz unic în practica penală) în care este amintit şi numele Elenei Udrea. Mai mult, aproape toţi denunţătorii şi-au schimbat declaraţiile iniţiale. Toţi aceşti oameni sunt liberi (chiar dacă există articol care prevede arestarea preventivă a celor care doresc şi pot să influenţeze desfăşurarea anchetei), iar Udrea este arestată.
Punctul de vedere al acuzatorilor (manifestat prin referatul DNA) este omniprezent în spaţiul public, are loc o condamnare mediatică, în timp ce varianta apărării nu se aude şi nu se vede deloc. Nici măcar declaraţia făcută de Udrea în faţa instanţei", se arată pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close