Antena 3 CNN Actualitate Cine a pus la "STRICT SECRET" afacerea Băsescu-Bercea? Sunt implicate 3 instituţii

Cine a pus la "STRICT SECRET" afacerea Băsescu-Bercea? Sunt implicate 3 instituţii

Cine a pus la "STRICT SECRET" afacerea Băsescu-Bercea? Sunt implicate 3 instituţii
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    29 Iun 2014   •   23:10

Trei instituţii aveau toate datele scandalului Băsescu-Bercea, scrie în motivarea judecătorilor. Dezvăluirea a fost făcută duminică, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

"Ulterior, la acest denunţ au fost anexate alte trei denunţuri având conţinut identic, primite de la alte instituţii", scrie în motivare.

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.
 
VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Pe 20 iunie, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

Citiţi şi Cazul Băsescu-Bercea Mondial: Cronologia unei muşamalizări

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close