Antena 3 CNN Actualitate Mircea Băsescu a fost ARESTAT preventiv pentru 30 de zile. Apărătorul său a atacat decizia instanței

Mircea Băsescu a fost ARESTAT preventiv pentru 30 de zile. Apărătorul său a atacat decizia instanței

Mircea Băsescu a fost ARESTAT preventiv pentru 30 de zile. Apărătorul său a atacat decizia instanței
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Iun 2014   •   22:13
Update 22.25 -  Mircea Băsescu a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel. 

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi a fost contestată la Curtea de Apel de avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă. Acesta nu a făcut nicio declaraţie la ieşirea din tribunal, după pronunţarea deciziei. 

Mircea Băsescu se întoarce în arestul Poliţiei Capitalei, unde şi-a petrecut şi noaptea trecută, după ce a fost reţinut, joi seară, de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat că ar fi primit 250.000 de euro de la Florin Anghel pentru ca, în urma intervenţiei sale la judecători, Bercea Mondial să scape de închisoare.

Update 21.45 -
 Instanța s-a pronunțat în această seară în cazul lui Mircea Băsescu și Marian Căpățână, cei doi primind mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Sentința nu este definitivă, putând fi atacată de avocații celor doi.

Update 20.30
- Dezbaterile privind propunerea de arestare a lui Mircea Băsescu, judecată la Tribunalul Bucureşti, s-au încheiat, instanţa rămânând în pronunţare, iar fratele preşedintelui a rămas la tribunal deşi ordonanţa de reţinere i-a expirat la ora 19.05.
 
Tribunalul Bucureşti urmează să dea o decizie privind propunerea de arestare preventivă a lui Mircea Băsescu, dar şi a lui Marian Căpăţână.
 
Update 19.05 - Ordonanaţa de reţinere a lui Mircea Băsescu a expirat, dar şedinţa de judecată nu s-a încheiat.

Decizia Tribunalului Bucureşti urmează să fie dată în această seară.

Fratele preşedintelui poate pleca de la tribunal.
_______________________________________________


Ştirea iniţială 14.16

Mircea Băsescu a ajuns în urmă cu puţin timp la Tribunalul Bucureşti, unde magistraţii vor decide dacă îl arestează sau nu pentru 30 de zile, aşa cum cer procurorii.

Şedinţa de judecată, care va începe în jurul orei 14.30, nu este publică. Practic, procurorii şi apărarea vor sta faţă în faţă cu un judecător de drepturi şi libertăţi, care va asculta ambele părţi şi va lua o decizie.

Mircea Băsescu şi intermediarul şpăgii, Marian Căpăţână, şi-au petrecut noaptea în arestul Poliţiei Capitalei. Cei doi au fost aduşi astăzi la Tribunal cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă.

Procurorii spun că au probe care dovedesc că fratele preşedintelui a primit 250 de mii de euro pentru a interveni pe lângă magistraţii care judecau dosarul lui Bercea Mondial, astfel încât acesta să primească o sentinţă favorabilă.




×
Subiecte în articol: mircea basescu
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close