Antena 3 CNN Actualitate CINE este "oligarhul" propagandei băsiste şi ce făcea în anii '90. Cristian intermedia VÂNZAREA copiilor români către americani

CINE este "oligarhul" propagandei băsiste şi ce făcea în anii '90. Cristian intermedia VÂNZAREA copiilor români către americani

CINE este "oligarhul" propagandei băsiste şi ce făcea în anii '90. Cristian intermedia VÂNZAREA copiilor români către americani
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
13 Aug 2014   •   23:40

Mircea Badea, după cum anunţase la începutul săptămânii, a prezentat miercuri, în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii "În gura presei", cine este "oligarhul" şi "mogulul media" care susţine financiar "aparatul de propagandă băsistă". Este vorba despre Cristian Burci, cel care deţine, printre altele, Prima TV şi Adevărul.

Mircea Badea a explicat de unde provine termenul de "oligarh", atribuit omului de afaceri care în decursul anilor a făcut numeroase afaceri cu statul.

"Două firme controlate de omul de Top 300 sunt acuzate că au căpuşat CFR. De societatea naţională au fost lipite două firme care au primit sume fără acoperire legală. Vă trec în revistă câteva titluri de presă. Aici se face referire la un dosar DNA. Dosar în care nu s-a mai întâmplat nimic. Explic aici calitatea de oligarh pe care i-am atribuit-o domnului Burci" a spus Mircea Badea.

"În zilele noastre, domnul Burci are Adevărul, are Prima, are Dilema şi alte câteva flecuşteţe media. Adevărul este acum o tribună frecventabilă pentru domnul Traian Băsescu şi doamna Kovesi. Cred că, statistic vorbind, dacă socotim prezenţa celor doi în ultimele şase luni, s-ar putea să iasă mai multe prezenţe la Adevărul, decât la B1 să zicem" a mai spus Mircea Badea.

"Site-ul Adevărul este acum în insolvenţă. Când vine vorba despre media, cred că un criteriu sănătos este dacă îşi produc banii pe care îi câştigă. Cu siguranţă Adevărul, ca şi Prima TV nu-şi produc banii. Adică cineva, în acest caz Burci, trebuie să vină în fiecare lună cu o desagă, sau un cont, din care să verse, astfel încât armata de jurnalişti, de actoraşi, să-şi poată primi leafa. Dau un exemplu. Mondenii, care are o audienţă mică. Nu vorbesc de calitatea emisiunii, ci strict despre audienţe. E imposibil să-şi acopere toate cheltuielile din audienţă. Şi domnul Burci vine şi varsă banul, din surse colaterale, ca să acopere acea diferenţă" explică realizatorul Antena 3.

Mircea Badea a prezentat şi informaţiile publice din declaraţia de avere a lui Bogdan Oprea, care s-a aflat pe statul de plată al "Adevărul".

"Domnul Bogdan Oprea este purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei. A încasat de la Adevărul drepturi de autor, în valoare de 28.000 de euro, conform declaraţiei de avere. Suma în lei, 123.600 figurează în declaraţia de avere. Bogdan Oprea este şi blogger la Adevărul. Potrivit arhivei apare cu patru articole pe site-ul insituţiei de presă. Dânsul, perfect legal, a încasat 28.000 de euro. Pentru patru articole pe blog?" s-a întrebat retoric realizatorul emisiunii "În gura presei".

Mircea Badea a prezentat şi comentat, alături de Mihai Gâdea şi Adrian Ursu, un reportaj realizat cu camera ascunsă imediat după Revoluţie, de către televiziunea americană CBS, în cadrul emisiunii "60 minutes", una dintre cele mai prestigioase producţii de televiziune de peste Ocean. Este o anchetă despre vânzările de copii din România, prin diverşi intermediari, către cetăţeni americani. Vânzări, nu adopţii. Printre aceşti intermediari se număra şi un anume Cristian. Un "baby broker", aşa cum a fost numit de jurnaliştii americani.


×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close