Antena 3 CNN Actualitate Cristian Burci scapă de ancheta privind acuzaţiile de trafic de copii

Cristian Burci scapă de ancheta privind acuzaţiile de trafic de copii

Cristian Burci scapă de ancheta privind acuzaţiile de trafic de copii
de M.T.    |    29 Aug 2014   •   18:22

Cristian Burci scapă de ancheta privind acuzaţiile de trafic de copii.

Procurorii au precizat, printr-un comunicat, că în cazul de faţă fapta nu era pedepsită de legea penală valabilă în 1990.

De asemenea, faptele pentru care a fost verificat Cristian Burci au avut un termen de prescriere de cinci ani, astfel că acesta nu poate fi cercetat.

Verificările procurorilor au avut loc după ce Antena 3 a difuzat imagini dintr-un documentar CBS în care patronul trustului de presă Adevărul negocia cu un reporter sub acoperire vânzarea mai multor copii.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală analizează dacă sunt întrunite condiţiile legale pentru a se sesiza din oficiu. La acest moment nu există un dosar penal înregistrat pe rolul Direcţiei, având acest obiect”, a precizat DIICOT într-un comunicat.

Cristian Burci apare într-un documentar realizat de echipa "60 Minutes" la începutul anilor '90 despre traficul de copii în România. În reportaj, Burci apare ca intermediarul care se ocupă de şpaga dată autorităţilor ca să închidă ochii în cazul adopţiilor făcute de străini.

×
Subiecte în articol: Cristian Burci ancheta DIICOT
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close