Antena 3 CNN Actualitate Cristian Cioacă a fost încătuşat de poliţişti. Acesta a fost suspendat din funcţia de inspector principal

Cristian Cioacă a fost încătuşat de poliţişti. Acesta a fost suspendat din funcţia de inspector principal

Cristian Cioacă a fost încătuşat de poliţişti. Acesta a fost suspendat din funcţia de inspector principal
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    05 Dec 2012   •   18:07

Poliţistul Cristian Cioacă, principalul suspect în uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dată dispărută din luna septembrie 2007, a fost arestat, miercuri după-amiază, de Curtea de Apel Bucureşti, care a admis recursul procurorilor faţă de cercetarea sa în libertate, hotărâtă de Tribunal Bucureşti.

Cristian Cioacă va sta în spatele gratiilor în următoarele 29 de zile, decizia Curţii de Apel Bucureşti fiind definitivă.

Update 21:45- Cristian Cioacă, arestat preventiv în dosarul uciderii soţiei sale - Elodia Ghinescu -, a fost adus, miercuri seară, la arestul central al Poliţiei Capitalei, unde va fi încarcerat, în conformitate cu decizia definitivă luată luni de Curtea de Apel Bucureşti.

Update 20:14
- Şeful IPJ Argeş a dispus, miercuri seară, suspendarea din funcţie a inspectorului principal Cristian Cioacă.

"Prin dispoziţia şefului IPJ Argeş, comisar şef Dumitru Nicolae, inspectorul principal Cioacă Constantin Cristian a fost suspendat din funcţie, iar poliţiştii argeşeni l-au predat pe acesta lucrătorilor din cadrul DGPMB-SIRAP, fiind condus la Direcţia Cercetări Penale din Bucureşti", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu.


Update 19:30
- Maşina cu poliţistul Cristian Cioacă, escortat de colegii săi de la IPJ Argeş, a plecat, miercuri seară, spre Direcţia Cercetări Penale din Bucureşti, reprezentanţii Poliţiei judeţene Argeş confirmând că nu au fost probleme deosebite în punerea în aplicare a mandatului.
   
"Au fost îndeplinite formalităţile impuse de lege în astfel de situaţii, iar ulterior maşina cu colegii mei de la IPJ Argeş a plecat spre Capitală, unde Cristian Cioacă va fi predat poliţiştilor de la Direcţia de Cercetări Penale din Bucureşti", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu.

Update 18:05
- Poliţistul Cristian Cioacă a fost ridicat de poliţişti de la locuinţa sa din Piteşti, încătuşat şi dus la sediul IPJ Argeş, de unde va fi preluat de către poliţiştii bucureşteni.

Update 17:56
- În cazul poliţistului, chiar dacă decizia este definitivă, există diferite căi de atac, "soluţii de avarie" pe care le încearcă de multe ori persoanele arestate, şi anume cereri de eliberare sub control judiciar, cereri de eliberare condiţionată, însă aceastea sunt măsuri care necesită timp pentru judecare. Astfel, Cristian Cioacă va petrece sărbătorile în arest.


Pe 8 noiembrie 2011, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în 29 august 2007, a fost declarată moartă, printr-o sentinţă a Judecătoriei Braşov.

În 7 februarie 2012, certificatul de deces al avocatei Elodia Ghinescu a fost eliberat, de către Primăria Câmpulung Muscel, după ce decizia de declarare a morţii acesteia a devenit definitivă şi irevocabilă, certificatul fiind depus la dosarul în care poliţistul Cristian Cioacă este cercetat pentru omor.

Tribunalul Bucureşti a respins, în 28 noiembrie 2012, cererea de arestare preventivă a poiţistului Cristian Cioacă, susţinând în motivarea deciziei luate că pronunţarea unei hotărâri declarative de moarte a Elodiei Ghinescu nu exclude în mod absolut ca aceasta să fie în viaţă.

Citeşte şi
:
Poliţistul Cristian Cioacă a fost achitat, luna trecută, în procesul de furt între soţi

×
Subiecte în articol: Cristian Cioaca arest preventiv
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close