Antena 3 CNN Actualitate Cumnata preşedintelui, la Parchet. Doiniţa Băsescu este audiată de procurori

Cumnata preşedintelui, la Parchet. Doiniţa Băsescu este audiată de procurori

Cumnata preşedintelui, la Parchet. Doiniţa Băsescu este audiată de procurori
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    05 Noi 2014   •   11:31
Soţia fratelui preşedintelui, Doiniţa Băsescu, a ajuns miercuri la Parchet, unde va fi audiată în dosarul celor doi procurori de la Constanţa.
 
Doiniţa Băsescu va da declaraţii la Parchet în orele următoare, în calitate de martor, într-un dosar în care este implicat soţul său, Mircea Băsescu.
 
Potrivit avocatului familiei, Pavel Abraham, este vorba despre un denunţ făcut de Florin Anghel în dosarul de şantaj. În plângere se arată că cei doi procurori l-ar fi ajutat pe fratele preşedintelui. 

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.
 
Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Pe 20 iunie, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

×
Subiecte în articol: mircea basescu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close