Antena 3 CNN Actualitate CUTREMURĂTOR! Soţia pilotului mort la Craiova, trimisă la accident ca jurnalist: "Am sperat tot timpul să nu fie el"

CUTREMURĂTOR! Soţia pilotului mort la Craiova, trimisă la accident ca jurnalist: "Am sperat tot timpul să nu fie el"

CUTREMURĂTOR! Soţia pilotului mort la Craiova, trimisă la accident ca jurnalist: "Am sperat tot timpul să nu fie el"
Sursa foto: Foto: Mediafax
24 Aug 2012   •   19:16

A salvat o mulţime de oameni dar şi-a aruncat familia într-o durere cruntă. Vorbim despre pilotul care ieri a plecat pentru totodeauna la cerul pe care îl iubea la fel de mult ca viaţa. Soţia lui, jurnalist la radio a vorbit astăzi în exclusivitate cu reporterii Observatorului.

Andrada Cojocaru, soţia comandorului Aurelian Cojocaru, povesteşte că era la serviciu când a aflat că un avion cu doi oameni la bord s-a prăbuşit. Şi a fost trimisă să acopere evenimentul. Inima i s-a strâns, pentru că ştia că printre victime poate fi chiar bărbatul ei.

"Pregăteam emisiunea pentru dimineaţa aceasta când am primit un telefon de la directorul radioului care mi-a spus, Andrada, eşti cea mai calificată ca să faci un documentar despre un avion care s-a prăbuşit pe Aeroportul Militar Craiova", a povestit aceasta.

"Ştiam că exact la ora aceea, Relu se antrena pentru show-ul aviatic de la Batainiţa. Şi tot ce mi-am dorit este să nu fie el", a adăugat cu durere în suflet Andrada Cojocaru.

Cea mai neagră presimţire avea să se adeverească în scurt timp. Trupul comandorului Aurelian Cojocaru a fost găsit printre resturile calcinate ale aeronavei. N-a mai apucat să se salveze, dar i-a salvat pe alţii.

"Soţul meu a preferat să întârzie catapultarea pentru a scoate avionul de pe raza caselor care sunt construite lângă pista aerportului din Craiova", spune soţia pilotului.

"A preferat să salveze case şi oameni, cu preţul vieţii lui. A murit exact cum a trăit. pentru alţii, tot timpul. Întotdeauna se punea pe el pe ultimul loc şi ne punea pe noi, pe primul loc. Şi iubea zborul", a mai spus ea.


Cei doi au împreună un copil elev în clasa a XI-a, care lua lecţii de planorism, iar după accident femeia l-a determinat să renunţe la ele.

Vineri după-amiază, trupul neîsufleţit al comandorului Aurelian Cojocaru a fost depus la capela cimitirului "Ungureni" din Craiova, unde zeci de colegi, prieteni, rude sau oameni care locuiesc în zona în care s-a prăbuşit avionul au venit cu flori şi lumânări să-i aducă un ultim omagiu pilotului.



Comandorul Aurelian Cojocaru va fi înmormântat sâmbătă, la ora 11.00, cu onoruri militare, iar colegii acestuia vor face demonstraţii aeriene pe parcursul ceremoniei.

Comandorul Cojocaru (48 de ani) era şeful Secţiei piloţi încercare, navigaţie şi meteorologie şi avea 900 de ore de zbor pe acest tip de aeronavă.
   
Un avion IAR 99 Şoim, cu dublă comandă, s-a prăbuşit, joi, în zona Aeroportului Craiova. Aeronava aparţine Centrului de Cercetări şi Încercări în Zbor Craiova, iar accidentul s-a produs la scurt timp de la decolare, la 500 de metri nord de pistă.





×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close